Savage Arms Renegauge
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Súťažná športová brokovnica Savage Arms Renegauge

Savage Arms rozširuje sériu poloautomatických brokovníc Renegauge v kalibri 12, uvedením modelu Renegauge Competition, ide o vysokorýchlostný variant so zväčšenou kapacitou zásobníka určený špeciálne pre súťažné streľby.


 

Poloautomatická brokovnica Savage Arms Renegauge Competition je najnovším vstupom do rodiny Renegauge. Spoločnosť Savage Arms ju prvýkrát predstavila na výstave SHOT Show 2020, ktorá sa konala začiatkom roka 2020.

Definuje základný dizajn platformy v športovo zameranom variante určenom špeciálne pre IPSC a ďalšie praktické strelecké disciplíny.

Poloautomatická brokovnica Savage Arms Renegauge, ktorá má rovnaký plynový systém DRIV (Dual Regulating Inline Valve), aký sa nachádza vo variantoch konštrukcie zameraných na lov, zvláda náboje s mosadznou nábojnicou aj náboje s nižšou laboráciou rovnako spoľahlivo. Konštrukcia zaisťuje, že prebytočný plyn sa uvoľní skôr než sa znovu zasunie záver, čo vedie k dôslednému vyhodeniu nábojnice , menšiemu pocitu spätného rázu a zaisteniu veľkej cyklickej rýchlosti dôležitej pre medzičasy požadované v streleckých súťažiach, kde sú kľúčovými faktormi presnosť, sila a rýchlosť .

 

Savage Arms Renegauge

 

Zbraň je postavená na ľahkom základe z hliníkovej zliatiny leteckej kvality a z hlavne vyrobenej z uhlíkovej ocele. Hlaveň je vybavená čiernou povrchovou úpravou , zatiaľ čo telo záveru a tubus zásobníka má vyhotovenie v jasne červenej farbe.

Predpažbie a pažba Renegauge Competition sú vyrobené z matnej čiernej syntetiky. Pažba v štýle Montecarlo je nastaviteľná na dĺžku aj výšku vďaka čomu je brokovnica plne prispôsobiteľná akejkoľvek stavbe tela a postave strelca.

Hlaveň brokovnice Savage Arms Renegauge Competition je 24 palcov (61 cm) dlhá ,celková dĺžka je teda 46,8 palcov (116,8 cm) a celková hmotnosť je 8,6 libry (3,63 kg) Je vybavená ventilovanou lištou z uhlíkovej ocele s červeným predným mieridlom Hi-Viz Tri-Comp a 0,015 palcovým zahrdlením /čokom/ Skeet2 Light Mod., ktoré je kompatibilné so zahrdlením Beretta alebo Benelli.

Brokovnica Savage Arms Renegauge Competition je vybavená komorami pre 3 palcové / 76 mm/ brokové strelivo v kalibri 12. Predĺžený tubus zásobníka poskytuje celkovú kapacitu deviatich nábojov, plus jeden v komore.

Savage Arms Renegauge

Medzi ďalšie prvky Renegauge Competition patrí jednodielna zostava lišty a pochrómované vratné komponenty ako nárazník pažby na zníženie spätného rázu, port zásobníka na ľahké nabíjanie pre súťažné použitie a súbor výrazných ovládacích prvkov.

Distribúcia poloautomatickej brokovnice Savage Arms Renegauge Competition sa v USA začne v marci 2021 za maloobchodnú cenu odporúčanú výrobcom 1 959,00 dolárov. Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne informácie týkajúce sa medzinárodného vývozu a cien mimo USA.

Ondrej Antolík

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov