FK Brno PSD
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

FK Brno PSD – výkonná pištoľ s rôznymi kalibrami

Česká spoločnosť FK Brno známa svojou patentovanou platformou pre pištole a strelivo 7,5 FK, predstavila už na IWA 2019 pištoľ FK Brno PSD. Ide o novú verziu polymérového rámu so zmenšenou veľkosťou a možnosťou zameniteľnosti kalibru.


 

FK Brno PSD

 

Poloautomatická pištoľ FK Brno PSD je najnovším variantom už dobre známej pištole FK Brno, ktorú český výrobca ponúka už niekoľko rokov, ale používaná je len niekoľkými špeciálnymi jednotkami v rôznych krajinách.

 

FK Brno PSD

 

Postavená je na rovnakom patentovanom systéme zmierňovania spätného rázu a zdihu hlavne. Bola však koncipovaná tak, aby bola ľahšia, lacnejšia a praktickejšia ako jej predchodkyňa.

 

FK Brno PSD

 

Pištoľ FK Brno PSD má čierny polymérový rám s protišmykovými kontaktnými plochami na rukoväti a kratšiu hlaveň (136 mm / 5,3 ”) upravenú nitridom. K dispozícii je niekoľko možností montáže optiky.

 

FK Brno PSD

 

Hlavnou črtou novej pištole FK Brno PSD je však systém zameniteľnosti kalibru. Pôvodne vyrobená vo vysoko výkonnom kalibri 7,5 FK je pištoľ PSD vybavená náhradnou hlavňou, ktorá umožňuje používateľovi prestavbu na strelivo 9×19 mm Luger alebo 10 mm auto.

 

FK Brno PSD

 

Ku každej zbrani je štandardne dodávaná iba jedna náhradná hlaveň v kalibri 9 mm Luger alebo 10 mm auto, pričom výber kalibra je ponechaný na voľbe zákazníka, s možnosťou dokúpiť si aj tretiu hlaveň. Patentovaný systém na zmiernenie spätného rázu a zdvihu hlavne, ktorého účinnosť bola preukázaná patentovaným kalibrom 7,5 FK, by sa mal správať počas streľby štandardne aj pri kalibroch 9 mm a 10 mm auto.

 

FK Brno PSD

 

FK PSD má celkovú dĺžku 233 mm (5,75 “) a celkovú hmotnosť 1,1 kilogramu. Zostáva však kompatibilná so všetkým príslušenstvom vyvinutým spoločnosťou FK Brno pre jej predchodkyňu, vrátane zvláštne skladanej pažby, ktorá ponúka maximálnu kapacitu 16 nábojov v zásobníku. Spoločnosť FK Brno zbraň plánuje sprístupniť na medzinárodných komerčných trhoch za maloobchodnú cenu oveľa nižšiu ako v prípade predchádzajúcich modelov.

Ondrej Antolík

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov