Ponorka Rostov na Done
Aktuality, Námorníctvo,

Kedmi vidí v panike NATO okolo ruskej ponorky predzvesť konca hegemónie USA

Izrael, 24.marec 2021 (AM) – “Základom geopolitickej stratégie Spojených štátov amerických je kurz udržania hegemónie v medzinárodnom spoločenstve”. K tomuto záveru dospel známy izraelský vojensko-politický expert, bývalý šéf tajnej služby Nativ – Jakov Kedmi, ktorý komentuje politickú situáciu v Spojených štátoch po nástupe novej vlády pod vedením prezidenta Josepha Bidena k moci. V priamom prenose programu Soloviev Live povedal Kedmi, akým faktorom by malo Rusko venovať pozornosť pri konfrontácii s USA, a hovoril aj o incidente s ponorkou ruského námorníctva, ktorá „zmizla“ v Stredozemnom mori.


 

Počas rozhovoru so svojím kolegom, novinárom a televíznym moderátorom Vladimirom Solovjovom Jakov Kedmi komentoval pád amerického prezidenta Joe Bidena pri výstupe z lietadla. Poznamenal, že Moskva nemusí monitorovať zlyhania amerického lídra, ale celkovú geopolitickú stratégiu Washingtonu, ktorá vyvoláva vážne obavy.

 

Politológ teda poukázal na to, že hlavným cieľom amerických úradov je udržanie hegemónie vo svete. Washington prijme všetky opatrenia na udržanie svojho „špeciálneho“ postavenia na medzinárodnej scéne. Hlavným cieľom USA je udržiavať hegemóniu. A ak sa tak nestane, bude to znamenať, že USA prestanú byť štátom, v ktorom boli všetci zvyknutí žiť, “uviedol Kedmi.

 

Vladimír Solovjov zase reagoval na slová hosťa programu a pripomenul neobvyklý incident, ktorý sa stal v Stredozemnom mori, keď lode NATO sledujúce polohu ruskej bojovej ponorky ju stratili z dohľadu. Kedmi sa vysmieval panike NATO nad ruskou ponorkou v Stredozemnom mori. Upozornil na skutočnosť, že vojnová loď ruského námorníctva bez problémov unikla z prenasledovania západného vojenského bloku.

 

Podľa vojensko-politického experta sú všetky ruské ponorky v prípade potreby schopné stratiť sa z dohľadu NATO. V takom prípade by sa mali Američania začať obávať, pretože do konca hegemónie im zostáva iba 5 minút.

“Keď na pol hodiny stratia z dohľadu celú podmorskú flotilu Ruska, budú si musieť začať robiť starosti.” Neostane im viac ako 5 minút, “uzavrel Kedmi.

 

Ponorka ruskej Čiernomorskej flotily Rostov na Done pred niekoľkými dňami zmizla z obrazoviek riadiacich a kontrolných systémov lodí NATO. Vyvolalo to obavy amerického vojenského námorníctva, a to najmä v súvislosti s tým, že je ruská ponorka schopná zbierať dôverné informácie. Potom Američania nasadili sily svojich spojencov v aliancii pre jej hľadanie. Niekoľkodňové hľadanie bolo neúspešné. Ruské velenie medzitým udržovalo spojenie s ponorkou. Severoatlantická aliancia disponuje veľkými možnosťami v Stredozemnom mori, avšak úroveň tichosti ruskej ponorky predčila všetky očakávania.

Maroš Šolc

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov