Záber z cvičenia Umka-21
Aktuality, Námorníctvo,

Po prvýkrát v histórii sa tri jadrové ponorky vynorili vedľa seba spod ľadu v Arktíde. Video

Najvyšší hlavný veliteľ ozbrojených síl RF Vladimir Putin si prostredníctvom videokonferencie vypočul správu hlavného veliteľa ruského námorníctva admirála Nikolaja Jevmenova o prebiehajúcej arktickej výprave Umka-21.


 

.

 

Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Nikolaj Jevmenov informoval ruského prezidenta Vladimira Putina, že v rámci arktickej výpravy sa po prvýkrát v histórii ruského námorníctva vynorili spod ľadu tri jadrové ponorky. na obmedzenom území s polomerom 300 metrov.

 

 

Okrem toho sa v rámci expedície uskutočnil let do polárnej oblasti s doplňovaním paliva do vzduchu dvojice stíhačiek MiG-31 s prechodom geografického bodu severného pólu, praktická streľba torpéda jadrovou ponorkou z pod ľadu, ako aj taktické cvičenia jednotky arktickej streleckej brigády v nepriaznivých poveternostných podmienkach.

 

.

 

“Výsledkom prijatých opatrení bolo, že vzorky zbraní, vojenského a špeciálneho vybavenia zúčastňujúce sa na vojensko-technických pokusoch vo všeobecnosti potvrdili svoje taktické a technické vlastnosti v podmienkach vysokých zemepisných šírok a nízkych teplôt,” uviedol Nikolaj Evmenov.

 

Zdôraznil, že arktické výpravy námorníctva budú pokračovať aj v budúcnosti. Zároveň bude hlavnou podmienkou pre každú nasledujúcu výpravu rozvoj nových, predtým nepreskúmaných oblastí, dodal hlavný veliteľ námorníctva.

 

Ruské stíhačky MiG-31 prvýkrát preleteli nad severným pólom s tankovaním vo vzduchu

Nad severným pólom po prvý raz preleteli dve ruské stíhačky MiG-31, ktoré tankovali vo vzduchu. Informácie poskytol vrchný veliteľ ruského námorníctva, admirál Nikolaj Jevmenov.

“Prvýkrát v histórii ruského námorníctva, dvojica stíhačiek MiG-31 ako súčasť arktickej expedície uskutočnila let do polárnej oblasti s tankovaním vo vzduchu s prechodom geografického bodu severného pólu,” povedal Jevmenov vo svojej správe hlavnému veliteľovi ozbrojených síl Ruskej federácie prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov