Ilustračné foto: Vrtuľník prepravujúci skupinu lyžiarov sa zrútil v sobotu neďaleko ľadovca Knik na Aljaške
Aktuality, Letectvo,

Miliardár z Českej republiky zomrel pri nehode vrtuľníka na Aljaške. Bol označovaný za najvplyvnejšieho muža krajiny

Najbohatší muž Českej republiky havaroval na Aljaške. Pri havárii vrtuľníka zahynul miliardár Peter Kellner, informovali médiá.


 

Peter Kellner bol považovaný za najvplyvnejšieho českého podnikateľa. Je známe, že v roku 1986 absolvoval Vysokú školu ekonomickú v Prahe. Už po piatich rokoch založil investičnú skupinu PPF. Miliardár nielen viedol spoločnosť, ale zaoberal sa aj stratégiou a celkovým smerovaním podnikania. Kellner mal 56 rokov. Jeho majetok sa v roku 2018 odhadoval na viac ako 15 miliárd dolárov. To mu umožnilo vstúpiť na zoznam stoviek najbohatších ľudí planéty.

 

Eurocopter AS350

 

Ako uvádza The New York Times s odvolaním sa na úradníkov, k tragickej udalosti došlo v blízkosti ľadovca na Aljaške, podľa médií obaja Česi patrili k častým hosťom luxusného horského strediska Tordillo Mountain Lodge.

 

Pri zrútení vrtuľníka Eurocopter AS350 nezomrel iba 56-ročný Kellner, podľa aljašskej polície je medzi obeťami aj ďalší muž z Čiech, päťdesiatročný Benjamin Larochaix. Zomreli tiež dvaja sprievodcovia a pilot vrtuľníka. Pád vrtuľníka jeden z cestujúcich prežil, teraz je vo vážnom, ale stabilizovanom stave.

 

Záchranári uviedli, že o 10. hodine boli upozornení, že sa v sobotu z exkurzie nevrátil vrtuľník. Následne boli blízko ľadovca Knik spozorované trosky vrtuľníka.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov