Inštalácia guľometu NSV Utes
Aktuality, Pozemná technika, Ručné zbrane a výstroj,

Donecká armáda sa posilňuje pred ukrajinskou ofenzívou. Vytvorila strelecké roty na vozidlách UAZ

 


Doneck, 2.apríl 2021 (AM) –Na Donbase sa armády ľudových republík pripravujú na možné obnovenie aktívnej vojny. 30. marca sa v piatom samostatnom oddiele „Oplot“ ľudových milícií konali komplexné bojové cvičenia, počas ktorých boli po prvýkrát demonštrované mobilné roty na vozidlách UAZ Patriot. Armáda Doneckej republiky tento rok vytvorila mobilné roty na základe skúseností z vojny v Karabachu, ako aj z ďalších moderných konfliktov.

Každé vozidlo je vybavené 360-stupňovou vežou a veľkými uhlami prevýšenia. V súčasnosti boli demonštrované tri typy strojov. S nainštalovanými samostatnými guľometmi PKM kalibru 7,62 mm. Druhý s veľkorážnym guľometom 12,7 mm NSV Utes a autá s nainštalovanými protitankovými riadenými strelami.

Inštalácia guľometu PKM

Samozrejme autá nemajú nahradiť BMP a tanky, jedná sa o jednotky určené na plnenie svojich úloh a moderná vojna ukazuje potrebu mobilných záloh, vrátane protitankových, vozidiel na ochranu konvojov atď.

Do Odesy dorazila americká nákladná loď s vojenským vybavením pre ukrajinskú armádu

Americká nákladná loď s vojenskou technikou pre ukrajinské ozbrojené sily dorazila minulý týždeň do Odeského prístavu. Zaoceánska loď „Ocean Glory“ v stredu večer podľa správ miestnych médií doviezla asi 350 ton vojenskej techniky, najmä 35 armádnych terénnych vozidiel HMMWV. Vykládka môže trvať až do piatku. Loď „Ocean Glory“ sa špecializuje na vojenskú dopravu.

.

Americký minister obrany Lloyd Austin predtým povedal, že Spojené štáty zachovajú politiku budovania spôsobilostí ozbrojených síl Ukrajiny v boji proti “ruskej agresii”. Ešte v októbri 2020 demokratický prezidentský kandidát Joseph Biden prisľúbil, že republike poskytne vojenskú pomoc, ak voľby vyhraje. Poznamenal, že Kyjev bude zásobovaný “vrátane smrtiacich zbraní”. Vo fiškálnom roku 2020 Ukrajina nakúpila od Washingtonu zbrane za rekordnú sumu 510,5 milióna dolárov.

.

Príprava na útok v Donbase: Kyjev pripravuje presun 4.000 vojakov k Donecku

V marci zdroje Telegram-kanálu „WarGonzo“ oznámili, že pri obci Kuračovka, ktorá sa nachádza v blízkosti západného okraja Donecka, výrazne narástol počet ukrajinských okupantov.

„V súčasnosti sa počet vojenského personálu umiestneného v tejto lokalite, ktorú stále kontroluje Kyjev, zvýšil už najmenej o jeden prápor. Ukrajinská armáda sídli v 23. škole, ktorá je známa ako solídny protibombový úkryt. V budove sa v prípade potreby môže ukrývať až 2 000 ľudí,“ informuje WarGonzo. Zdroje oznámili, že celkovo má do Kuračovky doraziť asi 4 000 ukrajinských vojakov. Tieto informácie sú aktívne preberané medzi ukrajinskými dôstojníkmi, zodpovednými za rozmiestnenie a zásobovanie posádky.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov