Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinskí nacisti zabili na Donbase ďalšie dieťa. Rusko už má situácie plné zuby

Na západnom okraji Donecka zahynulo dieťa, keď ukrajinské okupačné sily zaútočili prostredníctvom dronu. Podľa tlačovej služby Ľudovej milície DĽR sa dostala pod paľbu obec Alexandrovka. Ukronacisti použili vzdušné bezpilotné zariadenie vybavené výbušninou, ktorú zhodili na obytnú časť. Zabili dieťa narodené v roku 2016. Zranená bola aj žena narodená v roku 1954.


 

.

 

 

 

Podľa správ Ľudovej milície Luhanskej ľudovej republiky ukrajinská strana naďalej eskaluje konflikt a územie republiky sústavne ostreľuje.

„Na smer Popasnjanskoje z pozícií 59. brigády v oblasti osady Troitskoje na príkaz vojnového zločinca Šapovalova a z pozícií 92. brigády v oblasti osady Popasnaja na osobné pokyny vojnového zločinca Fedosenka, ukrajinskí agresori zahájili paľbu na oblasť Kalinovo-Borščevatoje,“ píše sa v zvodke.

Po prijatí ďalších opatrení na kontrolu dodržiavania prímeria bolo prvýkrát použité delostrelectvo kalibru 122 mm.

„Celkovo bolo na pozície obrancov republiky vystrelených šestnásť granátov,“ informuje ľudová milícia.

Na zaistenie bezpečnosti civilného obyvateľstva boli obrancovia republiky nútení odpovedať a strieľať na nepriateľské pozície, odkiaľ ukronacisti pálili zo zbraní, ktoré sú Minskými dohodami zakázané.

„Straty nepriateľa sa zisťujú,“ píše sa v správe.

Porušenia boli oznámené ukrajinskej strane v Spoločnom stredisku pre kontrolu a koordináciu prímeria s cieľom prijať opatrenia a vylúčiť obvinenie Luhanskej republiky z provokácie.

 

„Všetko najlepšie deťom“!!! Takéto nápisy nechávajú ukrajinskí nacisti na bombách, ktorými ostreľujú civilné obyvateľstvo Donbasu

 

„Podlá hra Zelenského“ — v Štátnej dume sa vyjadrili k ostreľovaniu Luhanska

Poslanec ruskej Štátnej dumy Ruslan Balbek je presvedčený, že Ukrajina sa snaží odstúpiť od Minských dohôd, čím provokuje Doneckú a Luhanskú ľudovú republiku.

„Ukrajina sa zo všetkých síl snaží odstúpiť z Minských dohôd, a preto všetkými možnými spôsobmi provokuje vedenie Donbasu k protiútoku,“ domnieva sa Balbek.

 

Poslanec si je istý, že ostreľovanie ozbrojenými silami Ukrajiny je „osobnou, malichernou hrou“ ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského. Podľa jeho názoru, akonáhle bude proti ukrajinským agresorom zahájený protiútok, okamžite sa „začnú sťažovať, že nemožno dodržať dohody normandskej štvorky“.

 

Rusko už má situácie na Donbase plné zuby

V Štátnej dume oznámili právo Ruska chrániť svojich občanov na Donbase.

„V Pentagone neustále zabúdajú, že nemajú právo zasahovať do záležitostí iných štátov. Washington nemá nič spoločné s konfliktom na Donbase. A ak v prípade zintenzívnenia nepriateľských akcií, najmä za účasti americkej armády, na Donbase pôjde o otvorenú agresiu zo strany USA, potom bude mať Rusko plné právo na ochranu občanov žijúcich na Donbase a svojich krajanov, ktorým je povinné poskytnúť komplexnú podporu v súlade s nedávno schválenými zmenami ústavy,“ vyhlásil poslanec Štátnej dumy, šéf integračného výboru „Rusko — Donbass“ Andrej Kozenko pre agentúru „RIA Novosti“.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov