Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Kedy Rusko začne vojnu: Poľský expert sklamal Kyjevské vedenie

Informácie v liberálnych médiách o údajnom presune ruských ozbrojených síl na hranicu s Ukrajinou a eskalácii situácie na Donbase potvrdzujú, že k ďalšiemu vývoju konfliktu nedôjde. K tomuto záveru dospel poľský expert Konrad Muzyka.


 

Poľský expert, analytik spoločnosti Rohan Consulting, vyjadril svoje predpoklady poľskému vydaniu Gazeta.PL o vývoji ďalšej situácie na Donbase. Uviedol, že zmyslom mediálneho humbuku o presune ruských vojsk bol práve hluk, zatiaľ čo Rusko „ide do vojny inak“, keď sú ohrozené jeho záujmy, a expert takúto situáciu nevidí. Upozornil na skutočnosť, že na videách distribuovaných na internete je viditeľné malé množstvo zariadení.

 

Muzyka je presvedčený, že v krajine sa konajú demonštračné akcie. Úlohou Kremľa bolo získať pozornosť Američanov, a to sa podarilo. Napätá situácia medzi Ruskom, Ukrajinou a Západom je po Bidenových slovách o tvrdšej politike voči Rusku spojená aj s novou americkou administratívou. Expert tvrdí, že Moskva si preveruje reakciu USA.

 

Poľský minister zahraničia odišiel na „mimoriadnu, urgentnú“ návštevu spojenú s hrozbou mieru v blízkosti hraníc s Ukrajinou

“Dnes 8. apríla sa uskutoční mimoriadna urgentná návšteva ministra Zbigniewa Raua v Kyjeve. Návšteva je spojená s hrozbou pre mier na hraniciach Ukrajiny,” informuje agentúra TASS s odvolaním sa na poľské ministerstvo zahraničia. Podrobnejšie informácie o trase a cieľoch poľského ministra zahraničia zatiaľ nie sú k dispozícii.

 

Ukrajinský minister zahraničia Dmitrij Kuleba sa predtým pokúsil preniesť zodpovednosť na Rusko. V rozhovore pre noviny Oslobodenie teda Kuleba povedal, v akom prípade môže Kyjev spustiť paľbu na Donbas. Poznamenal, že k tomu dôjde až pri útoku na ukrajinských vojakov.

“Nesnažíme sa o eskaláciu – zaviazali sme sa k politickému a diplomatickému urovnaniu tohto konfliktu. Paľbu spustíme, iba ak existuje nebezpečenstvo pre naše jednotky na zemi alebo ak sú napadnuté,” uviedol Kuleba. Zároveň zdôraznil, že Kyjev je spokojný s komplexným prímerím do decembra 2020. Údajne tieto dohody fungovali dobre, ale potom „sa v Moskve niečo zmenilo“.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij včera dorazil na kontaktnú linku na Donbase a sľúbil, že sa dostane do prvej línie. Tlačová služba prezidenta Ukrajiny hovorí, že „hlava štátu sa chystá na Donbas ako najvyšší vrchný veliteľ“. Predpokladá sa, že Vladimir Zelensky bude komunikovať s armádou a „bude udržiavať morálku obrancov“.

 

Jakov Kedmi: USA nemilosrdne vystavujú Ukrajinu útoku

Washington je pripravený rozmiestniť na územiach kontrolovaných Kyjevom vojenské základne a rakety krátkeho doletu. Ukrajina však zároveň bude v prípade priamej hrozby pod prvou odvetnou ranou Ruska. Cieľom bude nebezpečná základňa, povedal Izraelský vojenský a politický expert Jakov Kedmi na youtube kanáli Nightingale Live.

 

“Preto sa tie americké základne a tí, ktorí sú pripravení umiestniť na svoje územie prostriedky, rozviedku, alebo útočníkov, vystavujú smrteľnému nebezpečenstvu v prípade vojny,” povedal expert. Kyjevské rozhodnutia označil za “skutočne šialené”, konkrétne povolenie pre NATO otvoriť vojenské zariadenia na Ukrajine. Podľa vojenského a politického experta je neustále rastúca agresia ukrajinskej vlády proti Ruskej federácii nezodpovedná. Velenie ozbrojených síl jednoducho nechápe, že bojové schopnosti ukrajinskej armády sa nemôžu zvýšiť jednoduchým jej prezlečením do uniformy NATO.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov