Su-34
Aktuality, Letectvo,

Pribudli technické systémy: Bombardéry Su-34 budú mať zvýšenú bojovú kapacitu

Bojové kapacity ruských frontových bojových bombardérov Su-34 boli zvýšené vďaka inštalácii nových univerzálnych prieskumných systémov, oznámil zdroj z leteckého odvetvia. Niekoľko lietadiel bolo podľa zdroja vybavených univerzálnymi prieskumnými kontajnermi (UKR), vrátane UKR-OE pre optický elektronický prieskum, UKR-RL pre rádiolokačný prieskum a UKR-RT pre rádiotechnický.


 

Zdroj poznamenal, že “nové zariadenie bolo vyvinuté vedecko-výskumným ústavom Kulon holdingu Roselektronika v rámci skúšobnej konštrukčnej práce, ktorá má za cieľ zvýšenie prieskumných, útočných a sieťových charakteristík Su-34. Nové systémy podstatne zvyšujú kapacity Su-34 , pokiaľ ide o objavenie pozemných a námorných cieľov všetkého druhu a tiež zaisťujú veľmi presné určenie súradníc a ďalších parametrov cieľov, zdôraznil zdroj.

 

“Nové systémy umožnia naviac automatické vysielanie dát chráneným komunikačným kanálom z paluby lietadla pozemným jednotkám v reálnom čase, čo umožní použitie Su-34 v zložení medzidruhových prieskumných útočných síl a vykonanie bojovej akcie v spoločnom informačnom priestore,” dodal.

 

Frontový bombardér Su-34 je určený na zasahovanie pozemných, námorných a leteckých cieľov vo dne a v noci. Lietadlo má dvojčlennú posádku a unesie na 12 vonkajších závesoch až osem ton zbraní vrátane riadených rakiet vzduch-vzduch rôznych typov, riadených rakiet vzduch-zem, leteckých bômb vrátane korigovaných, jednorazových bombových kaziet a neriadených prúdových striel. Ruská armáda má podľa dát z prístupných zdrojov vo výzbroji viac ako 120 týchto lietadiel.

Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov