Komplex REB „Pole-21M“ sa stal nepreniknuteľnou kupolou, ktorá kontroluje oblasť v priemere vyše 50 km
Aktuality, Pozemná technika,

Izvestija: Rusko vytvorí „zóny smrti“ pre vysokopresné zbrane

Ruskí vojaci sa idú učiť vytvárať „zóny smrti“, ktoré budú úplne neprístupné pre krídlaté rakety, vysokopresné zbrane, drony a letecké bomby protivníka. Správu o tom priniesli noviny Izvestija s odvolávkou sa na zdroje v ministerstve obrany.


 

Koncepcia takých „rajónov obrany“ je vraj už prijatá a v niektorých okruhoch sa už cvičí počas manévrov vojsk rádioelektronického boja (REB). Na budúci rok sa takéto manévre budú organizovať po celej krajine.

 

Izvestija uvádza, že perspektívne komplexy REB „Pole-21“ umožňujú vytvoriť také rušenie, ktoré dezorientuje zahraničné systémy družicovej navigácie, vrátane americkej GPS NAVSTAR.

 

Experti sú názoru, že vytvorenie špeciálnych zón umožní ochrániť nielen armádne, ale aj priemyselné a sociálne objekty.
Pred časom tlačová služba Ministerstva obrany RF oznámila, že v polovici apríla sa v 49. vševojskovej armáde Južného vojenského okruhu precvičí využitie komplexov „Pole-21“ na systém prieskumno-útočných kontúr.

Vladimír Mikunda

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov