.
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Populárny revolver Colt Anaconda opäť žiadaný

Spoločnosť Colt oznamuje návrat legendárneho dvojčinného revolveru kalibru .44 Magnum. Urýchli nový český vlastník proces opätovného uvedenia najikonickejších produktov spoločnosti Colt na trh?


 

Je to oficiálne:
dvojčinný revolver Colt Anaconda 44 Magnum , ďalšia klasika z kultovej série Colt Snake, sa po desaťročiach neprítomnosti vracia na medzinárodný trh v roku 2021, k veľkej radosti strelcov, outdooristov, zberateľov a nadšencov zbraní po celom svete.

 

.

 

Spoločnosť Colt už dlho pracuje na obnovení svojej série revolverov Snake. Nedávna akvizícia spoločnosti Colt, spoločnosťou CZ Česká Zbrojovka Group, ktorá už vlastní a prevádzkuje aj Dan Wesson, čiže ďalšieho historického amerického výrobcu vysoko kvalitných revolverov, by mala proces urýchliť a vrátiť Colt na špicu po dlhých rokoch prepadu spôsobeného stratou ich dlhoročného kvázi monopolu na inú modernú strelnú zbraň, /AR- Pušková platforma/ ktorá pomohla spoločnosti upevniť ich pozíciu na trhu
v minulosti a vrátiť ich späť k rozkvetu.

 

.

 

Vylepšenie a modernizácia modelu Colt Anaconda do roku 2021, aby bola ešte pevnejšia ako klasický model bez narušenia línií a estetiky, ktoré ho preslávili, bola skutočne výzvou, ale inžinieri spoločnosti Colt sa jej postavili priamo.

 

Vďaka konštrukcii revolveru na základe zmenšenej a vylepšenej koncepcie rámu revolveru Pythone vytvoril Colt novú Anacondu viac ako schopnú vydržať roky tvrdého používania s výkonným nábojom .44 Magnum a  valcom na klasickú kapacitu šiestich nábojov.
Listová pružina poskytuje hladké stlačenie spúšte a to v jednočinnom aj dvojčinnom režime. Nový revolver Colt Anaconda prichádza z výroby s tvarovanou, ergonomickou rukoväťou absorbujúcou spätný ráz, ktorá je ľahko odnímateľná a zároveň je zameniteľná so všetkými rukoväťami revolveru Python.

 

Nový revolver Colt Anaconda je k dispozícii so šesťpalcovou alebo osempalcovou hlavňou a s plným vývrtom. Všetky verzie majú lesklý rám a hlaveň z nehrdzavejúcej ocele pre vyššiu spoľahlivosť. Všetky varianty sú dodávané s čiernymi mieridlami a prednou muškou s dobre viditeľnou červenou vložkou nainštalovanou na hornej ventilovanej lište hlavne.

 

.

 

Mušku ako aj zadné mieridlá je možné nastaviť z ohľadom na výšku ventilovanej hornej lišty a pri výmene je možné ich demontovať jednoduchým imbusovým kľúčom. Všetky nové rámy sú navyše vŕtané a závitované pre lišty a úchyty, takže nový Colt Anaconda je vynikajúcou voľbou pre nadšencov lovu ručnými zbraňami ako aj pre športových strelcov.

 

Nový revolver Colt Anaconda je na americkom trhu k dispozícii za výrobcom odporúčanú maloobchodnú cenu 1 499,00 dolárov
Doposiaľ neboli zverejnené žiadne informácie týkajúce sa dostupnosti a cien na vývozných trhoch.

Ondrej Antolík

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov