.
Aktuality, Námorníctvo,

Ruské námorníctvo organizuje v Tichom oceáne veľké cvičenie. USA vyslali ponorky. Video

V Rusku odštartovali námorné cvičenia, informovalo Ministerstvo obrany RF.


“V súlade s plánom prípravy orgánov vojenského velenia Tichomorskej flotily na rok 2021 sa v centrálnej časti Tichého oceánu konajú cvičenia rôznych námorných síl vo vzdialenom morskom priestore,” spresnilo ministerstvo.

 

 

Cvičeniu velí veliteľ Tichomorskej flotily , admirál Sergej Avakjanc. Účastníci majú nacvičiť rôzne úlohy, vrátane “velenia oddielom na veľké vzdialenosti od základní v rámci ochrany a obrany oceánskych komunikácií”, takisto súčinnosť lodí s letectvom.

 

Taktické oddiely už urazili asi štyritisíc kilometrov a obsadili pozície v stanovenom bode. Manévrov sa zúčastňuje  20 bojových lodí, ponoriek a pomocné plavidlá. Medzi nimi je raketový krížnik Varjag, veľká protiponorková loď Admirál Pantelejev, vybavené riadenými raketovými zbraňami, fregata Maršal Šapošnikov, korvety Gromkij, Soveršennyj a Hrdina Ruskej federácie Aldara Cydenžapov, loď meracieho komplexu  Maršál Krylov a ďalšie. Cvičenia sa tiež zúčastňuje 20 lietadiel, vrátane diaľkových protilodných lietadiel Tu-142MZ, stíhačiek MiG-31BM a ďalších vojenských strojov.

 

.

USA vyslali do Tichého oceánu ponorky
4. júna informovalo velenie ponorkových jednotiek americkej flotily na Twitteri, že tretina amerických vojenských ponoriek v Pacifiku bola vyslaná na kontrolu bojovej pripravenosti v rámci cvičenia Agile Dagger 2021. Cvičenia sa zúčastňujú ponorky z Pearl Harboru, Bremertonu a San Diega. 4. júna ráno sa dostavili na základňu Pearl Harbor Hickam v americkom štáte Havaj.

 

V priebehu manévrov má byť nacvičené nasadenie ponoriek v rôznych častiach Tichého oceánu. Velenie skontroluje pripravenosť námorníctva na vykonanie útokov na pozemné ciele balistickými a riadenými raketami a tiež vzájomnú činnosť námorníctva s inými ponorkami a loďami nepriateľa. Je medzi nimi atómová rýchlostná ponorka amerického vojenského loďstva Connecticut triedy Seawolf, ktorá pojme 50 torpéd.

Vlado Šinko

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov