Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Wasserman: Čo čaká dolár po stretnutí Putina s Bidenom

Populárny televízny moderátor Anatolij Wasserman povedal Federálnej spravodajskej agentúre, prečo je pokles americkej meny len otázkou času. Médiá aktívne diskutujú o tom, čo sa stane s americkou menou po stretnutí ruského prezidenta Vladimira Putina s americkým prezidentom Joeom Bidenom. Vyhlásenia ruského lídra už mali znateľný vplyv na dolár: 4. júna kurz klesol pod 73 rubľov. Korešpondent FAN sa spýtal Anatolija Wassermana, či nadchádzajúce stretnutie vedúcich predstaviteľov v Ženeve spôsobí pohyb na devízovom trhu.


 

Stretnutie americkému prezidentovi a doláru nepomôže, tvrdí Wasserman. Pripomenul obrovské a „nezabezpečené“ injekcie do ekonomiky USA a poukázal na to, že svetový trh to nedokáže zvládnuť.

 

„Preto je pokles dolára nevyhnutný. Teraz ho začínajú tlačiť v množstve, ktoré výrazne prevyšuje toky svetového obchodu. Ľudia si to uvedomujú a snažia sa prejsť z dolára na iné platobné prostriedky, ktoré môžu krátkodobo kolísať viac ako dolár, ale z dlhodobého hľadiska budú stabilnejšie,“ vysvetľuje expert.

 

Svetové spoločenstvo môže nahradiť americkú menu čínskym jüanom, zhrnul politický konzultant. Jeho názor potvrdzujú aj ďalší finanční analytici: napríklad zakladateľ hedžového fondu „Bridgewater“ Ray Dalio. Je presvedčený, že jüan sa v dohľadnej budúcnosti stane jednou z najbežnejšie používaných mien vo svetovom obchode.

 

Ilustračné foto

Ženeva je rozviedka pred bojom

Americký prezident Joe Biden nemieni rokovať s ruským vodcom Vladimirom Putinom v Ženeve – chce „preskúmať vody“ pred vojnou, je si istý politický analytik Jevgenij Satanovskij.

 

Politológ sa pred pár dňami podelil o svoje obavy v éteri rozhlasového programu Plný kontakt s hostiteľom Vladimirom Solovjovom. Podľa Satanovského sa Bidenov tím pokúša „pozrieť na zuby“ ruskej strane, aj keď hovoria o stabilizácii postojov a ľudských práv. Biely dom a Pentagón už vlastne robia všetko pre to, aby zahájili úspešnú operáciu na hraniciach s Bieloruskom aj na Kryme.

 

“Títo muži sa pripravujú na jadrovú vojnu s nami , ani sa tým netaja.” A slová, ktoré hovoria, vôbec nič neznamenajú, pretože môžete vidieť, ako sa pod rúškom vykonávania cvičení prinášajú ďalšie stroje, zariadenia a strelivo. Teraz v pobaltských štátoch, potom budú cvičiť na Ukrajine … Nakoľko budú naši šéfovia pripravení? Dúfam, že prídeme včas, zatiaľ nie som optimista. A len hrozba, že dostaneš do zubov, ti zabráni v agresívnych túžbach … “- obáva sa Satanovskij.

 

Odborník si je istý, že USA a krajiny EÚ sa pripravujú na rozsiahlu jadrovú vojnu. Na jednej strane sa pripravujú provokácie proti Bielorusku a jeho prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi. Na druhej strane sa plánuje zovretie Krymského polostrova a začatie vojenskej operácie v Čiernom a Azovskom mori. Teraz veľa závisí od pripravenosti Putinovho tímu dodržať slovo a „dať do zubov“ všetkým, ktorí pripravujú akékoľvek agresívne akcie proti našej krajine.

 

„Všimli ste si hlavnú tému, ktorá bola okrem ľudských práv vyhlásená na stretnutí v Ženeve? Toto je veľmi jednoduchá téma: chceme pochopiť, čo chce Rusko. Tomu sa hovorí rozviedka. Je prieskum bojom, alebo prieskum bez boja – na tom nezáleží. Nechystajú sa s nami dohodnúť, chcú zhromaždiť čo najviac informácií, to je skutočnosť, “uzavrel Satanovskij.

Vlado Šinko

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov