Krymský most
Aktuality, Námorníctvo,

Na zničenie Krymského mosta. Ukrajina investuje 40 miliónov dolárov na vývoj novej rakety

Ukrajina, 4.júl 2021 (AM) – Defense Express s odvolaním sa na Olega Korosteleva, generálneho riaditeľa Štátnej kancelárie pre dizajn Luč, odtajnil vývoj nového ukrajinského raketového systému, ktorý je údajne schopný zničiť Krymský most. Rozpočet na nový systém protivzdušnej obrany spoločnosti sa odhaduje na 40 miliónov dolárov.


 

Ukrajinské médiá viackrát informovali o vytvorení novej ukrajinskej rakety, ktorá je údajne schopná zničiť Krymský most. Viackrát bola  spomínaná raketa Neptún. Oleg Korostelev potvrdil, že výroba najnovšieho ukrajinského systému protivzdušnej obrany s doletom 100 km bude trvať dva roky a 40 miliónov dolárov.

„Komplex bude čisto ukrajinský, bude obsahovať iba domáce časti,“ ubezpečuje Korostelev.

 

Podľa odborníkov bude nový vývoj v skutočnosti pozostávať z „už vypracovaných riešení“. Niečo sa zoberie z radarov NPK Iskra, niečo z rakiet Alder a Neptún, aktívne radary a termálne navádzacie hlavy si „požičajú“ od tretích výrobcov. Očakávania nového vývoja, ktorý je v projektovej fáze, sú dosť optimistické: predpokladá sa, že systém PVO bude schopný zasiahnuť ciele na vzdialenosť až niekoľko stoviek kilometrov.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov