Ilustračné foto: Ruská flotila
Aktuality, Letectvo, Námorníctvo,

Izrael provokuje. Video zničenia ruskej vojnovej lode pomocou riadenej strely

Na pozadí vyhrotenia vzťahov medzi Ruskom a Izraelom kvôli situácii v Sýrii izraelská spoločnosť Rafael špecializujúca sa na vývoj rôznych druhov zbraní zverejnila video, ktoré ukazuje zničenie ruskej vojnovej lode, ktorá je súčasťou Čiernomorskej flotily ruského námorníctva.


 

Na zverejnenom videu je vidieť, ako rakety Sea Breaker piatej generácie určené na ničenie takýchto cieľov, letia v malých výškach a úspešne zasiahnu loď Čiernomorskej flotily ruského námorníctva. Podľa vojenských analytikov ide o raketový čln R-71 „Šuja“, hoci sa izraelská armáda rozhodla poistiť a z videa odstránila číslo ruskej vojnovej lode.

 

Podľa odborníkov takéto kroky izraelskej strany určite povedú k reakcii Ruska, najmä preto, že to nie je prvýkrát, čo izraelská vojenská spoločnosť použila ako svoje ciele ruské ciele. Izraelská spoločnosť „Rafael“ zatiaľ žiadne oficiálne vyhlásenie neurobila.

 

Raketu Sea Breaker je možné odpáliť z vojenských námorných platforiem rôznej veľkosti, počnúc raketovými člnmi a končiac korvetami a fregatami . Pozemná verzia je založená na protileteckom raketovom systéme Spyder. Systém Sea Breaker dokáže fungovať za každého počasia v dennú i nočnú dobu. Raketa je imúnna voči elektromagnetickému rušeniu, dokáže letieť v zónach s obmedzením a zákazom vstupu a manévru (A2 / AD). Kanál vysielania dát rakety podporuje operatívne rozhodovanie a aktualizáciu v režime reálneho času. Hmotnosť Sea Breaker je asi 400 kilogramov. Raketa je odpaľovaná z transportného odpaľovacieho kontajnera, let zabezpečuje prúdový turbínový motor.

 

 

Izraelské letectvo podniklo nálety na pásmo Gazy
Izrael zahájil sériu náletov na pásmo Gazy, informovala agentúra RIA Novosti. Stíhačky zaútočili na ciele palestínskych skupín v pásme Gazy, ciele sa nachádzali v severnej a strednej časti Gazy. Uvádza sa tiež, že nálety boli reakciou na vypustenie balónov s výbušninami z pásma Gazy smerom k izraelským mestám.

Milan Novický

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov