Nový Cottonmouth ARV určený pre námornú pechotu, foto: Textron
Aktuality, Pozemná technika,

Námorná pechota USA si vybrala prototyp pokročilých prieskumných vozidiel od General Dynamics

28. júla 2021, Sterling Heights, USA (AM) – Námorná pechota Spojených štátov amerických vybrala návrh prototypu spoločnosti General Dynamics Land Systems, ten tak postupuje v rámci výberového konania na pokročilé prieskumné vozidlo (Advanced Reconnaissance Vehicle) do ďalšej fázy.


 

„General Dynamics Land Systems sa zapojila do desaťročné transformačné iniciatívy námornej pechoty Spojených štátov amerických, ktorej kľúčovou súčasťou je vybudovať prieskumnú schopnosť pre 21. storočie, ktorá je vysoko mobilné tak na súši, tak aj vo vode,” povedal Phil Skuta, riaditeľ pre obchodný rozvoj spoločnosti General Dynamics Land Systems pre námornú pechotu a námorníctvo Spojených štátov amerických. „Táto inovatívna multifunkčná jednotka bude schopná ovládať vzdušnú aj pozemnú robotiku a poskytovať dôležité prieskumné informácie prostredníctvom palubných a sieťových senzorov.”

 

„Náš spoločný priemyselný tím sa zameriava na skorú integráciu transformačných technológií – pokročilé elektronickej architektúry novej generácie, umelej inteligencie, autonómnych prvkov a robotiky – potrebné na dosiahnutie tejto schopnosti,” povedal Don Kotchman, viceprezident a generálny riaditeľ pre americké operácie. „Zaistili sme rastové rezervy a modulárne otvorenú architektúru, ktorá je nevyhnutná pre rýchle začlenenie nových technológií.”

 

Kotchman tiež uviedol, že General Dynamics Land Systems ako dlhodobý partner americkej námornej pechoty prináša bohaté skúsenosti s vývojom, výrobou a podporou bojových riešení pre svojich globálnych zákazníkov. Spoločnosť sa tak snaží začať ďalšiu úspešnú kapitolu tohto vzťahu a poskytnúť pokročilé prieskumné riešenia.

Jana Dudrová

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov