TATRA 6×6
Aktuality, Pozemná technika,

Slovenská Tatra prinesie na IDEB 2021 vozidlá 4×4 a 6×6, ktoré budú vyrábané na Slovensku

Na medzinárodnej výstave obranného priemyslu v Bratislave nebude už tradične chýbať zastúpenie produktov domáceho obranného priemyslu. Hlavným ťahúňom spoločností združených v skupine CSG (Czechoslovak Group) budú predovšetkým vozidlá na platforme 4×4 či TATRA TACTIC 6×6 od slovenskej spoločnosti Tatra Defence Slovakia, ktoré sa budú vyrábať v trenčianskom závode. Portfólio domáceho výrobcu z Považia doplní tiež tanková či delostrelecká munícia a špeciálny kontajner mobilnej letovej riadiacej veže, ktorý banskobystrická spoločnosť exportuje do celého sveta.


 

„_Sme radi, že práve na domácom podujatí IDEB 2021 v Bratislave budeme môcť svetu ukázať ponuku špičkových vozidiel značky Tatra na podvozkoch 4×4 a 6×6, ktorými sa budeme uchádzať o pozornosť doma i v zahraničí,_” uviedol Michal Baláž, generálny riaditeľ spoločnosti Tatra Defence Slovakia a dodal: _„Tatra sa nedávno vrátila na Slovensko a my plánujeme naštartovať jej výrobu tak, aby sme znovu oživili domáci obranný priemysel, čomu je priamo naviazaný aj rast zamestnanosti v regióne Považia._”

 

Stánok spoločnosti bude pozostávať z výrobkov viacerých spoločností. Tatra Defence Slovakia tu vystaví zodolnené nákladné vozidlo TATRA TACTIC 6×6, univerzálne štvorkolesové vozidlo na platforme 4×4, ktoré je vhodné na bojové nasadenie, prieskumné misie či hliadkovanie. Dvojicu vozidiel pritom bude vyrábať na domácej pôde v priestoroch bývalého VOP v Trenčíne. „_Tatra sa vrátila na Slovensko a preto tieto vozidlá budú vznikať práve tu – doma na Slovensku. Ide o vozidlá, ktoré ponúkajú plnú kompatibilitu so štandardmi NATO, pričom tiež plne vyhovujú potrebám OS SR a umožňujú tak efektívne nasadenie v misiách OSN / NATO, ako aj pri vnútornej ochrane územia Slovenskej republiky_,” vysvetľuje Michal Baláž.

 

Expozíciu zástupcov domáceho obranného priemyslu z Považia, ktorý bude združený pod hlavičkou materskej skupiny CSG (Czechoslovak Group) ďalej doplní portfólio tankovej i delostreleckej munície od ZVS Armory. Na stánku tiež bude možné vidieť najnovší mínomet ANTOS či špeciálny veliteľský kontajner s prístavbou z mobilnej riadiacej letovej veže DISK 2 od banskobystrickej MSM.

 

Bratislavský IDEB 2021 otvorí svoje brány už v stredu, 25. augusta 2021 a aj napriek prebiehajúcej pandémii koronavírusu je dôkazom toho, že veľtrhy obranného priemyslu majú svoje pevné postavenie.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov