Kanón XM913
Aktuality, Pozemná technika,

Americká armáda chce integrovať svoje 50mm kanóny na nemecké bojové vozidlá

Spoločnosť American Rheinmetall Vehicles podpísala dohodu o spolupráci pri výskume a vývoji (CRADA) s Centrom pre vyzbrojovanie Veliteľstva pre rozvoj bojových schopností americkej armády (DEVCOM AC). Vzájomná dohoda umožňuje obom partnerom spolupracovať na vývoji integrovaných technológií pre zbrane, riadenie paľby a munície bojových vozidiel.


 

Okrem iných výskumných a vývojových projektov poskytuje dohoda aj možnosť skúmať integráciu 50mm kanónu XM913 americkej armády na platformách, ktoré sú potenciálnymi kandidátmi pre program voliteľne riaditeľných bojových vozidiel (Optionally Manned Fighting Vehicle – OMFV). Pre tento modernizačný program americkej armády predložil American Rheinmetall Vehicles návrh v rámci druhej fázy OMFV.

 

Spoločnosť American Rheinmetall Vehicles a Veliteľstvo pre rozvoj bojových schopností americkej armády využijú svoje odborné znalosti na vývoj zbrojných riešení, ktoré môžu byť použiteľné aj pre budúce zbraňové systémy iných ozbrojených síl, medzinárodný trh so zbrojným materiálom a ďalšie príležitosti. Spolupráca bude zahrňovať okrem iného digitálne inžinierstvo, modelovanie a simulácie a prototypy v priebehu návrhu, ďalej vývoj a testovanie systémov priamej paľby výzbroje, závesov pre kanóny, vzájomného prepojenia a komunikácie vozidiel so systémami výzbroje, systémov aktívnej/reaktívnej ochrany, bojovej účinnosti programovateľnej munície, manipulácie s muníciou, systémom riadenia paľby, sekundárnej výzbroje, robotiky, logistiky, riadenia zdrojov energie a ďalších technických a technologických aspektov výroby.

 

Kanón XM913

 

„Táto dohoda predstavuje fantastickú príležitosť na výskum, vývoj a integráciu najnovších technológií do moderného systému riadenia paľby pre bojové vozidlá,“ uviedol Mike Milner, riaditeľ pre rozvoj a stratégiu obchodu American Rheinmetall Vehicles. „Potom celkom konkrétne poskytne potenciálna integrácia 50mm kanónu XM913 budúcim vojakom ťažko prekonateľné schopnosti a možnosti.“
O spoločnosti American Rheinmetall Vehicles

 

Spoločnosť American Rheinmetall Vehicles so sídlom v Sterling Heights v Michigane je súčasťou divízie Vehicle Systems spoločnosti Rheinmetall a prináša na americký trh bezkonkurenčné globálne portfólio výrobkov nemeckej technologickej skupiny. American Rheinmetall Vehicles sa špecializuje na platformy pásových a kolesových bojových vozidiel, taktických kolesových vozidiel a súvisiace subsystémy. Riešením kritických konštrukčných potrieb dnešných zákazníkov dodáva spoločnosť American Rheinmetall Vehicles vozidlá s podpornou otvorenou systémovou architektúrou, ktorá umožňuje rýchle zavádzanie technológií v modernej dobe rýchlych inovácií.

 

American Rheinmetall Vehicles je súčasťou rodiny amerických spoločností Rheinmetallu, do ktorej ďalej patrí American Rheinmetall Munitions v Stafforde, VA, AmericanRheinmetall Systems v Biddeforde, ME, a americká materská spoločnosť American Rheinmetall Defense v Restone, VA.

Vlado Šinko

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov