Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Politológ Eduard Chmelár sa pustil do expremiéra Dzurindu. “Patrí do väzenia,” odkazuje

Slovenský politológ a aktivista Eduard Chmelár sa na sociálnej sieti pustil do kritiky slovenského expremiéra Mikuláša Drzurindu. Podľa neho sa nenaučil nič nové, stále klame a patrí za mreže. O čo ide?


 

Na facebookovom profile politológa sa objavil nový post, ktorý pojednáva o relácii Hlboká Online, ktorý vysiela TASR TV. Podľa Chmelára musel začiatok vysielania, kedy tam vystupoval práve spomínaný Dzurinda , nadvihnúť zo stoličky každého, kto nemá krátku pamäť. “Expremiér Dzurinda ukázal, že nič starého nezabudol, nič nové sa nenaučil a naďalej klame, až sa práši,” uviedol Chmelár.

 

Podľa neho bolo najzávažnejšie jeho tvrdenie o vojne v Iraku . Priblížme, čo Dzurinda v relácii uviedol .

“Ja som nikdy zbrane hromadného ničenia v Iraku nehľadal, ja som tomu rozumel trochu inak ako možno aj niektorí európski lídri, ktorí sa zrejme báli povedať na rovinu, že jednoducho s tým Saddámom (Husajnom, pozn. red.) Je potreba skoncovať, pretože to nebolo len o 11. septembri. To bolo o vojne Iraku a Iránu, o okupácii Kuvajtu, o jeho šialenom správaní, ignorovaní mnohých rezolúcií BR OSN … Skrátka, nenávisť išla zo Saddáma Husajna. ”

 

A práve na toto jeho vyjadrenie o Iraku zareagoval svojím príspevkom Chmelár . Podľa neho totiž Dzurinda nepovedal ani v jednej vete pravdu.
“Dzurinda klamal, keď tvrdil, že on o zbraniach hromadného ničenia v Iraku nehovoril – preukázateľne to spomenul mnohokrát a čo je najdôležitejšie: použil to ako argument pri presviedčaní nášho obyvateľstva, ktoré bolo výrazne proti invázii do tejto krajiny. Dzurinda klamal, keď tvrdil, že vpád do Iraku bol aj odplatou za vojnu Iraku s Iránom – v tejto vojne totiž podporovali Husajna Spojené štáty a je naozaj hlúpe vymyslieť si, že sa mu za to pomstili, “myslí si.

 

Ďalšie lži boli podľa Chmelára v tom, keď Dzurinda tvrdil, že Islamský štát  je len epizóda, ktorú sme zvládli a v tom, že väčšina obyvateľov Iraku invázii porozumela. Predovšetkým sa ale podľa neho Dzurinda ukázal ako neskutočný bezcitný cynik, ktorý absolútne neberie do úvahy, že vojna v Iraku stála státisíce ľudských životov a už vôbec nie to, že bola hrubým porušením medzinárodného práva.

 

“Expremiér sa ukázal ako fanatik, keď o fiasku v Afganistane hovorí, že to nebol premárnený čas, pretože sme tam získali obrovské vojenské skúsenosti. Jemu a podobným potrebujeme asi pripomenúť, že tie krvavé jatky, pri ktorých zahynulo štvrť milióna ľudí, neboli vojenským cvičením, ” dodal.

 

Konštatoval, že expremiér oklamal národ, ktorý vohnal do nelegálnych vojen, ktoré zbytočne stáli životy aj slovenských vojakov a za svoje zločiny tak musia niesť plnú trestnoprávnu zodpovednosť.
“On patrí do väzenia aj za svoje privatizačné podvody, ale Kosovo, Afganistan a Irak mu je potreba spočítať o to viac, že sa k nim otvorene hlási, že pri týchto z hľadiska medzinárodného práva vojenských agresiách zahynuli nevinní ľudia a darebáci, ktorí sú za to zodpovední či už z radov politikov alebo novinárov, tieto zločiny dodnes nazývajú jemne chyby. Neboli to chyby, boli to ohavné vojnové zločiny, a vy to viete. Spravodlivosť vás skôr či neskôr dostihne a už vám odbíja, “dodal záverom.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov