Ilustračné foto
Aktuality, Pozemná technika,

Zbrojovka Rheinmetall podporuje technické vzdelávanie v Českej republike

Dňa 6. októbra 2021 podpísali spoločnosti Rheinmetall a Ray Service v spolupráci so svojou dcérskou spoločnosťou VISC, s.r.o. (VISC) zmluvu na dodávku elektrických komponentov. Zmluva zahŕňa dodávku materiálových súprav pre program Fuchs/Fox 2 pre medzinárodného zákazníka v časovom horizonte 2022 – 2023 a má celkovú hodnotu viac ako 2,5 milióna eur.


 

Ray Service prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti VISC už viac ako päť rokov systematicky vzdeláva mladých technicky zameraných študentov. V roku 2011 táto spoločnosť so sídlom v českom Starom Měste a v Žiline nadviazala spoluprácu s nemeckou spoločnosťou Rheinmetall.

 

Žiaci základných škôl od 5. ročníka a študenti stredných škôl majú možnosť oboznámiť sa s najnovšími technológiami v mobilnej učebni VISC a tiež priamo v závodoch Ray Service. Vďaka ich záujmu o techniku sa tiež buduje povedomie o konečnom produkte, na ktorého výrobe sa priamo podieľajú. Aktuálne ide napríklad o spoluprácu na vozidle Fuchs/Fox v rámci programu spoločnosti Rheinmetall. Študenti Strednej priemyselnej školy v Uherskom Hradišti sa v rámci praxe podieľajú na technickej príprave, ale aj na samotnej výrobe.
„Metodika kariérneho poradenstva a technického vzdelávania v Zlínskom kraji je pilotným projektom, ktorý má pomôcť ďalšiemu rozvoju duálneho vzdelávania v celej Českej republike,“ povedal Jakub Gabriel, generálny riaditeľ spoločnosti Ray Service.

 

„Máme veľký záujem podporovať špičkové vzdelávanie a rozvoj pracovnej sily,“ doplnil Oliver Mittelsdorf, viceprezident pre predaj spoločnosti Rheinmetall. „Motivovaní a vysokokvalifikovaní zamestnanci a dodávatelia sú pre náš úspech kľúčoví. Spoločnosti Rheinmetall a Ray Service úzko spolupracujú na rôznych programoch v Nemecku, Maďarsku a Spojenom kráľovstve, preto ma veľmi teší, že môžeme rozšíriť našu spoluprácu aj na Českú republiku a Slovensko.“

 

Frank Ohle, viceprezident pre nákup spoločnosti Rheinmetall, dodal: „Spoločnosť Ray Service ponúka modernú výrobnú linku a je flexibilným partnerom, ktorý nám umožňuje dokonale sa prispôsobiť miestnym požiadavkám.“

 

Zmluva o strategickej spolupráci poskytuje platforme pokročilého bojového vozidla Lynx spoločnosti Rheinmetall regionálnu podporu od Ray Service. Spoločnosť bude vyrábať nevyhnutné káblové zväzky, elektromechanické zostavy a systémy vonkajšieho osvetlenia pre program Lynx a ďalšie programy nemeckej technologickej skupiny. Bude dodávať aj komponenty a zariadenia tretích strán, napríklad zariadenia na ochranu pred NBC, požiarne poplachové systémy, systémy pohonu veže a remeňa a pojazdové kolesá.

 

„Lynx je nielen efektívne, výkonné, silne chránené a modulárne vozidlo určené pre potreby súčasného bojiska, čo z neho robí logickú a ekonomickú voľbu pre armádu, ale aj obrovskú príležitosť pre rozvoj a rast domáceho priemyslu,“ povedal Frank Ohle. „V uplynulom desaťročí sa spoločnosť Ray Service osvedčila ako spoľahlivý partner, ktorý opakovane poskytoval skvelé výkony. Úsilie a zameranie poskytovať inovatívne riešenia z nej robí žiadaného dodávateľa. Prostredníctvom tejto novej dohody o strategickej spolupráci chceme ďalej prehlbovať naše vzťahy.“

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov