Posádka Ka-27PS počas cvičenia v Guinejskom zálive
Aktuality, Bezpečnosť, Námorníctvo,

Video: Piráti utiekli z unesenej kontajnerovej lode keď sa objavil vrtuľník s ruskou námornou pechotou

Posádka protiponorkovej lode Viceadmirál Kulakov potlačila pirátsku činnosť v Guinejskom zálive. Pirátska skupina pri západnom pobreží Afriky sa pokúsila uniesť loď plaviacu sa v tejto oblasti pod vlajkou Panamy.


 

 

Viceadmirál Kulakov

 

Piráti predbehli loď na rýchlom člne a pokúsili sa zobrať posádku ako rukojemníkov a odviezť kontajnerovú loď do najbližšieho prístavu na vyloženie. Posádka lode dala núdzový signál a uchýlila sa do strojovne. Námorníci ruskej vojnovej lode odpovedali na signál. Vrtuľník Ka-27PS s námornou pechotou bol okamžite vyslaný k incidentu. Len čo sa helikoptéra objavila nad kontajnerovou loďou, zločinci okamžite začali utekať z lode na svoj čln a veľkou rýchlosťou sa vydali smerom k brehu.

 

 

Podľa najnovších informácií ruskí námorníci nespustili paľbu. Na kontajnerovej lodi bola vysadená špeciálna skupina, ktorá posádku nákladnej lode informovala, že je mimo ohrozenia života. Kontajnerová loď mohla pokračovať v plavbe.

 

 

Pod vlajkou Panamy sa dnes plavia lode spoločností z rôznych krajín. Dôvodom sú špeciálne privilégiá na registráciu a prevádzku lodí v Paname. Guinejský záliv, ako aj pobrežné vody takzvaného Afrického rohu patria z hľadiska potenciálneho pirátskeho útoku medzi najnebezpečnejšie.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov