CZ 600
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Nový nástup. Česká zbrojovka predstavila sériu guľovníc pre lov, šport a hobby streľbu

Česká zbrojovka a.s., súčasť holdingu CZG – Česká zbrojovka Group, ktorá sa radí medzi najväčších svetových výrobcov ručných palných zbraní, ohlásila nástup úplne novej série opakovacích guľovníc značky CZ.


 

 

V segmente dlhých palných zbraní pre lov, šport či hobby streľbu patrí Česká zbrojovka a.s. so sídlom v Uherskom Brode už od 60. rokov 20. storočia ku globálnej elite. Mnohé jej produkty sa stali legendami: rad ZKK 600, vystriedaný sériami CZ 550 a CZ 557, či ľahké guľovnice Hornet a Fox, na ktoré nadviazala populárna séria CZ 527.

 

 

V prípade série CZ 600 využila Česká zbrojovka a.s. úplne nové, modulárne riešenie s radom originálnych konštrukčných prvkov, rovnako ako najmodernejšie výrobné materiály a technológie. Odvaha vyskúšať radikálne iný koncept sa bohato vyplatila. Výsledkom je zlepšenie všetkých kľúčových vlastností od spoľahlivosti a odolnosti cez ergonómiu a strelecký komfort až po bezpečnosť a presnosť.

 

 

 

Srdcom série CZ 600 je patentovo chránený záver, ktorý sa uzamyká do hlavne a zaručuje podanie náboja vo všetkých polohách zbrane aj v najnáročnejších situáciách. K ďalším benefitom patrí patentovaná, ergonomicky dokonalá vertikálna poistka s úplne tichým ovládaním, mimoriadne spoľahlivé zásobovacie ústrojenstvo s možnosťou užívateľskej voľby medzi zásobníkovým či schránkovým prevedením, extrémne odolná povrchová úprava a základná demontáž nevyžadujúca manipuláciu s jazýčkom spúšte.

 

 

Na rok 2022 je ohlásených päť základných modelov v týchto kalibroch:

SK 600 ALPHA – 223 Rem., 7,62×39, 224 Valkyrie, 308 Win., 6 Creedmore, 6,5 Creedmore, 6,5 PRC, 30-06 Sprg., 300 Win. Mag., 8x57IS

SK 600 LUX – 223 Rem., 308 Win., 8×57 IS, 30-06 Sprg., 300 Win. Mag.

SK 600 ERGO – 223 Rem., 308 Win., 6,5 Creedmore, 30-06 Sprg., 300 Win. Mag., 8x57IS

SK 600 RANGE –308 Win., 6 Creedmore

SK 600 TRAIL – 223 Rem., 7,62×39

 

 

Pri modeloch ALPHA, LUX a ERGO je na 100 m garantovaná trojranová nástrelka sub-MOA, pri modeli RANGE dokonca len sub-0,75 MOA v prípade päťranovej nástrelky. Kompaktné prevedenie TRAIL má garantovanú precíziu 2 MOA. (Všetko pri použití match-grade továrenského streliva.) Na týchto skvelých výsledkoch sa podieľajú špičkové, za studena kované hlavne vlastnej produkcie CZ, ktorých dĺžka je vždy optimalizovaná pre daný kaliber, a ktoré sú v závislosti od určenia konkrétneho modelu – pre lov, šport či hobby streľbu – ťažké, poloťažké alebo ľahké. K vysokej presnosti významne prispieva aj úplne nový, patentovo chránený spúšťový mechanizmus s možnosťou jednoduchého nastavenia odporu.

 

 

Stavebnicové riešenie série CZ 600 umožňuje ľahký užívateľský prechod na iný kaliber z ponuky pre danú veľkosť lôžka z ocele či vysoko odolného duralu, prípadne na iný profil hlavne (tu je limitom prevedenie pažby). Pri opätovnej montáži hlavne je garantované zachovanie nástrelu po prvej studenej rane.

 

[

 

Séria CZ 600 bude zaradená aj do úspešného projektu konfigurátorov zbraní CZ, ktoré momentálne fungujú už v štyroch krajinách. Zákazník si tak bude môcť pušku svojho srdca nadefinovať sám od kalibru a charakteristík hlavne po vlastnosti spúšťového mechanizmu a podobu rozhrania na montáž optiky.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov