Ilustračné foto
Aktuality, História,

Putin tajne vykonal dve historické špeciálne operácie – podrobnosti priznal až teraz

Putin dokázal veľmi zručne a kompetentne, a čo je najdôležitejšie, tajne a pre Západ nepostrehnuteľne uskutočniť dve historicky špeciálne operácie – takýto názor vyjadril politológ Viktor Aksjučic. Prehovoril o podrobnostiach týchto operácií.


 

Ruský prezident Vladimir Putin prehovoril o spolupracovníkoch CIA, ktorí boli súčasťou vlády Ruska v rokoch 1990-2000, ako aj o čistke vo vláde, ktorú v tom čase previedol.

„Začiatkom roku 2000 som už všetkých vyčistil, ale v deväťdesiatych rokoch ako poradcovia sedeli oficiálni zamestnanci ruskej vlády, ako sa neskôr ukázalo, súčasne zamestnanci americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA),“ priznal Putin na zasadnutí Rady pre rozvoj občianskej spoločnosti a ľudské práva.

 

To, že Západ v 90. rokoch skutočne aktívne zavádzal svoje sily do všetkých sfér našej spoločnosti, potvrdil v rozhovore pre Konštantínopol aj známy politológ a publicista Viktor Aksjučic.

“Ruská vláda uzatvorila všetky druhy obchodov, ktoré potom Putin opäť postupne rušil, aby sa späť získali veľmi cenné ložiská. Boli odovzdané celé územia, veľké plochy morí a oceánov atď.,” uviedol odborník.

 

Hlavným cieľom Putina, keď sa dostal k moci, bolo obnoviť Rusko a urobiť ho nezávislým, zdôraznil. A hlavne to musel urobiť bez povšimnutia našich „partnerov“ a podarilo sa mu to. “Okrem iného je majstrom špeciálnych operácií,” poznamenal Aksjučic.

“Samozrejme pochopil, že kým je Rusko slabé, nemožno konať otvorene, nemožno konať demonštratívne, nemožno ukázať svoju silu, všetko treba robiť v špeciálnom operačnom režime, postupne, tajne. A urobil to pozoruhodne dobre. Dve špeciálne operácie – globálne a nadhistorické. Ide o anexiu Krymu a obnovu ruskej armády a vojensko-priemyselného komplexu,” – spresnil odborník.

 

Putin aj šéf ruskej rozviedky Naryškin apelujú na maximum práce spravodajských služieb

 

Ruské jadrové zbrane skončili pod kontrolou CIA

Ruský prezident Vladimir Putin prehovoril aj o dôstojníkoch americkej CIA, ktorí v tom čase ovládali objekty ruského komplexu jadrových zbraní.

“Americkí špecialisti sedeli v našom komplexe jadrových zbraní,” povedal Putin účastníkom zasadnutia Rady. To znamená, že agenti predstavení Washingtonom skutočne žili a pracovali v zariadeniach strategicky dôležitých pre našu krajinu. A nepotrebovali jemné nástroje zasahovania do nášho politického života, pretože všetko už ovládali,“ pripomenul Putin situáciu v 90. rokoch.

 

„Nedotýkajte sa Putina, budeme na tom všetci horšie.“

Známy ekonóm Michail Chazin sa vyjadril k správe Kráľovského inštitútu medzinárodných vzťahov vo Veľkej Británii (Chatham House), ktorý uvádza „mýty“ o Rusku. Podstatu správy inštitútu Chatham House analyzuje: „Nedotýkajte sa Putina, budeme na tom všetci horšie.“

 

Briti sa snažia vyvrátiť tézu, že Západ potrebuje Rusko, že NATO oklamalo Rusov, keď sľúbilo, že sa nebudú rozširovať na východ, že Krym bol vždy ruský atď. Chazin vo svojom článku zverejnenom na svojej osobnej webovej stránke upozornil najmä na jeden z bodov. Hovorí sa v ňom, že by sa nemalo dúfať, že Rusko dobyjete po rezignácii prezidenta krajiny Vladimira Putina. Kto ho nahradí, nebude pre Západ pohodlnejší. Ekonóm nevylučuje, že celá správa bola koncipovaná iba kvôli tomuto bodu.

 

Politológ vysvetlil Putinove tvrdé vyhlásenia: “Zábava začína”

 

“Toto sa zdá byť kľúčovým prvkom správy. Nie je potrebné sa pokúšať zvrhnúť Putina, pretože po ňom príde na Západ ešte tvrdší človek. Všeobecne sa dá s tým súhlasiť”, – píše. Chazin dodal, že vzpurnosť Ruska nespočíva v nejakej zvláštnej politickej kultúre, ale v banálnej túžbe krajiny zachovať si suverenitu tvárou v tvár liberálnej ideológii šíriacej sa po celom svete.

Maroš Šolc

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov