Ilustračné foto
Aktuality, Pozemná technika,

General Dynamics bude vyrábať novú sériu tankov Abrams pre americkú armádu

Americká armáda bude čoskoro doplnená o nové tanky M1A2 Abrams, ďalšou sériovou výrobou zmluvného tanku bola americká spoločnosť General Dynamics Land Systems Inc. (GDLS), súčasť globálnej korporácie pre letectvo a obranu General Dynamics.


 

Podľa Defence Blog velenie americkej armády udelilo spoločnosti kontrakt na “návrh, vývoj a výrobu” tankov M1A2 Abrams. Parametre kontraktu neboli zverejnené, výška dohody je 93 miliónov dolárov. V publikácii sa uvádza, že General Dynamics Land Systems Inc. dostal kontrakt na výrobu „legendárnych“ tankov Abrams.

 

Má nahradiť 4 rôzne náboje. Američania testujú nový viacúčelový projektil pre tank Abrams. Video

 

Spoločnosť momentálne plní veľký kontrakt s Ministerstvom obrany USA na sériovú modernizáciu tankov M1A1 Abrams zo skladu na úroveň Abrams M1A2 SEP v.3 (M1A2C). Dohoda v hodnote 4,62 miliardy dolárov bola podpísaná 18. decembra 2020 a počíta sa do 17. júna 2028. Počet tankov modernizovaných podľa zmluvy nebol oznámený. V rovnakom čase spoločnosť Honeywell získala kontrakt v hodnote 1,105 miliardy USD na výrobu a technickú podporu motorov s plynovou turbínou AGT1500.

 

Rusko má odpoveď na tanky NATO. Je to Chryzantéma-S

 

Práce na modernizácii tankov sa vykonávajú v troch podnikoch: v jedinom závode na výrobu tankov Joint Systems Manufacturing Center (JSMC) v USA v štáte Ohio, ktorý však v skutočnosti prevádzkuje General Dynamics, ako aj v dvoch závodoch spoločnosti v Pensylvánii a na Floride. . Výroba nových tankov bude podľa všetkého prebiehať v jednej z týchto tovární. K dnešnému dňu americká armáda dostáva tanky najnovšej modifikácie M1A2 SEP V3 (M1A2C), ale už sa vyvíja nový balík na modernizáciu tankov na úroveň M1A2 SEP V4.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov