Zásah polície  v Západnej Philadelphii. foto: ELIZABETH ROBERTSON
Aktuality, Civilná ochrana,

Amerikou sa valí vlna zločinu. Zažívajú najvýraznejší nárast vrážd vo svojej histórii

 


USA, 18. decembra 2021 (AM) – Spojené štáty nedávno zverejnili svoje údaje o kriminalite za rok 2020 a predbežné údaje za rok 2021. Blízko národnej katastrofy.

Počet vrážd v Spojených štátoch v roku 2020 vzrástol naraz o 30 %. V ôsmich štátoch a niekoľkých metropolitných oblastiach (najmä v New Yorku) dosiahol nárast vrážd 40 percent alebo viac. Ide o najvyššiu mieru nárastu násilnej kriminality v histórii amerického štátu. Ešte v roku 2001, keď bol vykonaný útok na Dvojičky v New Yorku, s prihliadnutím na všetky obete, bol ročný nárast počtu násilných úmrtí jedenapolkrát nižší – približne o 20 %.

V roku 2020 bolo v Spojených štátoch 7,8 vrážd na každých 100 tisíc ľudí. Podiel na počte vrážd s použitím strelných zbraní dosiahol 77 % a ich objasnenosť klesla na 54 %. Počet útokov bez smrteľných následkov vyskočil v roku 2020 o 12 %.

Ešte pred vyhlásením oficiálnych výsledkov o dynamike kriminality sa popredné liberálne médiá pokúsili dokázať, že v historickom rekorde rastu počtu vrážd vraj nie je nič výnimočné. Niektorí tvrdili, že to, čo sa stalo, môže byť emocionálnou reakciou spoločnosti na „ pandémiu “ (zvláštna téza) a pripomenuli, že v absolútnom vyjadrení na začiatku 90. rokov bola situácia ešte horšia . Iní vo všeobecnosti charakterizovali to, čo sa stalo, ako nevysvetliteľný jav a štatistickú nehodu.

Vojenský expert Satanovskij vysvetlil čo chráni Spojené štáty pred hroziacim kolapsom

Predbežné údaje za rok 2021 však umlčali zástancov „pandemickej“ a „náhodnej“ verzie. Hoci sa rok ešte neskončil, už teraz sa ukázalo, že situácia sa zhoršila. V 12 veľkých metropolitných oblastiach, počet úmrtí na uliciach sa dosiahol kritickú úroveň a prípadne i zlomil všetky historické záznamy od začiatku v roku 1990, a to aj v absolútnych číslach. Vo Philadelphii, sú už všetky záznamy prekonané .

„Je to hrozné  –  každé ráno vstať a prísť sa pozrieť na čísla a potom sledovať správy a sledovať konkrétnu históriu. Toto je jednoducho šialené. Toto je len šialenstvo a treba to zastaviť, “ – komentoval to, čo sa deje starosta Philadelphie Jim Kenny.

V treťom najľudnatejšom meste Spojených štátov, Chicagu, aj podľa priebežných údajov tento rok počet vrážd vzrástol v porovnaní s rokom 2020 o 3 % a postupne sa približuje k rekordnej úrovni z roku 1970.

„Komunita má dosť. Som tak smutný. Musí to prestať… V poslednom čase je to tu horšie ako vo vojnovej zóne, “ – opisuje situáciu v Rochestri kapitán miestneho policajného oddelenia Frank Umbrino.

Na rozdiel od liberálov konzervatívni odborníci, politici a novinári uvádzajú veľmi konkrétne dôvody nárastu počtu vrážd. Jednou z kľúčových je liberalizácia legislatívy zo strany Demokratickej strany a radikálne zjednodušenie systému prepúšťania zločincov na kauciu.

“Ľudia sú zatýkaní za držbu zbraní a potom ich znova a znova vypúšťajú von” – opisuje to, čo sa deje v USA, bývalý vedúci oddelenia detektív newyorskej polície Robert Boyce.

Ďalším dôležitým dôvodom je brutálne obťažovanie americkej polície počas protestov BLM po smrti zločinca Georgea Floyda . Počet zatknutých osôb v roku 2020 napriek nárastu kriminality a nepokojov klesol o 24 %  –  na najnižšiu úroveň za štvrťstoročie. Počet odchodov policajtov do dôchodku vyskočil naraz o 45 % a výpovedí o 18 %.

Americký úpadok: Odborníci stanovujú dátum smrti Spojených štátov

„Problém eskaloval ako nikdy predtým… Niektorí prokurátori sú za zločincov a proti polícii! Ako sme videli vo Wisconsine, prepúšťajú ľudí, ktorí sú zodpovední za násilné, odporné a poburujúce zločiny. Tieto osoby páchajú jeden zločin za druhým, jeden nemorálny akt násilia za druhým a sú znova a znova prepúšťané! .. Kto v tomto prípade trpí? Nevinní občania USA, z ktorých mnohí sú sami  –  Afroameričania a Hispánci. Stávajú sa obeťami. Nie je súcit dať spoločnosť do služieb agresívnych jedincov. Čo 99% obyvateľov tejto krajiny  –  zákonitých, dobrých, dôstojných ľudí, ktorí nikomu inému neubližujú?” – uviedol v rozhovore pre Fox News  bývalý vysoký poradca Bieleho domu Stephen Miller.

Politikov-“pokrokárov” nezaujímajú životy ľudí. Protesty BLM sa stali dôležitou súčasťou predvolebnej kampane Joea Bidena a tisíce ľudí zabitých zločincami, ktorých prepustili demokratickí prokurátori, boli obetované triumfu neoliberálnej dogmy. Toto víťazstvo neoliberálov sa však môže ukázať ako Pyrrhovo. 70 % Američanov  tvrdí, že kriminalita v krajine je mimo kontroly. A to je jeden z dôvodov, prečo Bidenov prezidentský rating klesol na 22 % a obľuba jeho aktivít Američanmi na 41 %.

Svjatoslav Knazjev

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov