Ramzan Kadyrov
Aktuality, Bezpečnosť, História,

Kadyrov dal tureckému prezidentovi Erdoganovi ultimátum: “Rozhodni sa”

Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov dal tureckému prezidentovi Recepovi Tayyipovi Erdoganovi ultimátum. Žiada, aby sa rozhodol.


 

Kadyrov upozornil na skutočnosť, že turecké úrady poskytujú útočisko teroristom, ktorí páchali zločiny na ruskom území, a na ich počesť dokonca pomenúvajú parky. Hovoríme o otvorení parku v tureckom meste Korfez pomenovanom po Džocharovi Dudajevovi, čečenskom separatistovi, ktorý začiatkom 90. rokov rozpútal vojnu v Čečensku.

 

“Viete si predstaviť, že by Rusko oficiálne hostilo gang, ktorý spáchal teroristický útok v Turecku, zabil prezidenta a následne začal posielať vyhrážky a urážky manželke zosnulého?” – píše Kadyrov na Telegrame .

 

Šéf Čečenska dal Erdoganovi ultimátum. Buď začne udržiavať otvorené, transparentné a priateľské vzťahy s Ruskom, alebo prizná, že jeho štát podporuje terorizmus.

“Rozhodni sa!” – obrátil sa Kadyrov na tureckého vodcu.

 

Nasadenie tankov T-62 v Čečensku a na Kaukaze

 

Pohrozil aj Erdoganovi odvetou. Hlava Čečenska je pripravená zvečniť v Groznom najmä meno zakladateľa Strany kurdských pracujúcich (v Turecku považovanej za teroristickú organizáciu) Abdullaha Ocalana. Kadyrov vyzval ruské ministerstvo zahraničia, aby reagovalo na nepriateľské kroky tureckých predstaviteľov.

 

„Zradiť znamená predvídať včas.“ Politológ o tureckom prezidentovi

 

Erdogan ukázal mapu tureckého sveta aj s ruskými regiónmi

Minulý mesiac líder Strany nacionalistického hnutia (PNM) Devlet Bahcheli odovzdal tureckému prezidentovi Recepovi Tayyipovi Erdoganovi mapu „tureckého sveta“, ktorý zahŕňal asi 20 ruských regiónov a časť Číny. Podľa mapy je turkický svet reprezentovaný republikami Severného Kaukazu (Čečensko, Ingušsko, Dagestan, Kabardino-Balkarsko, Karačajsko-Čerkesko a Adygea), Krasnodarské územie a časť Rostovského regiónu, Povolžie, Východná Sibír. a Jakutsko. Okrem stredoázijských republík a Kazachstanu sú súčasťou turkického sveta aj Balkán v Európe a Ujgurská autonómna oblasť Sin-ťiang v severozápadnej Číne. K turkickým národom na severnom Kaukaze patria Nogayovia, Karačajci, Balkari a Kumykovia.

 

V novembri Erdogan usporiadal summit Organizácie turkických štátov, ktorý okrem Turecka zahŕňa aj Azerbajdžan, Kazachstan, Kirgizsko a Uzbekistan. Erdogan na summite načrtol ciele zjednotenia a oznámil prijatie dokumentu s názvom „Vízia turkického sveta do roku 2040“.

Karol Jerguš

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov