T-72B3
Aktuality, Pozemná technika,

Koľko tankov a obrnených vozidiel pribudne ruským vojakom v roku 2022

Ruské ministerstvo obrany oznámilo príchod nových obrnených vozidiel k vojakom v roku 2022. Ministerstvo uviedlo vo vyhlásení počet tankov , obrnených transportérov a bojových vozidiel pechoty, ktoré sa plánujú dodať jednotkám pozemných síl.


 

Ako budú vyzerať nové tanky T-14 na platforme Armata

 

Podľa zverejnených informácií dostanú pozemné sily v roku 2022 cez 400 jednotiek obrnených vozidiel, ktoré sa osvedčili v rôznych klimatických pásmach. Na presun sú plánované tanky, bojové vozidlá pechoty a obrnené transportéry, nové aj modernizované. Správa sa týka tankov T-72B3M, T-80BVM a T-90M „Proryv“, ako aj nových bojových vozidiel pechoty BMP-3, ktoré prešli modernizáciou BMP-2 s bojovým priestorom „Berežok“, ako aj obrnené transportéry BTR-82A. Všimnite si, že správa už druhý rok po sebe neobsahuje informácie o dodávkach obrnených vozidiel na platformách Armata, Bumerang a Kurganec, aj keď sa predtým uvádzalo, že sériové dodávky by sa mali začať v roku 2022. S najväčšou pravdepodobnosťou bude dodávka nových obrnených vozidiel oznámená neskôr.

 

Rusko má odpoveď na tanky NATO. Je to Chryzantéma-S

 

Neexistujú ani informácie o počte obrnených vozidiel plánovaných na dodanie, ale na základe skorších vyhlásení armády by ročné dodávky tankov mali byť až 200 kusov, ale neexistuje žiadne rozdelenie podľa modelu. Existujú však informácie, že T-90 pôjde najmä do južných a západných vojenských obvodov, T-80BVM na sever a Ďaleký východ a modernizovaný T-72B3 bude tvoriť základ obrnených síl Ústrednej armády.

 

Ruský výsadkári dostanú Zavet – nové vozidlá na riadenie paľby delostrelectva

 

Ministerstvo obrany minulý rok oznámilo dodávku asi 800 obrnených vozidiel, z toho asi 200 tankov, s prevahou T-72B3 a T-72B3M (90 kusov), T-80BVM (80 kusov) a T-90 ( bez udania množstva). Okrem toho bolo jednotkám a formáciám dodaných viac ako 120 jednotiek BMP-3, viac ako 280 jednotiek BMP-2 s bojovým modulom Berežok, ako aj asi 300 obrnených transportérov BTR-82A a BTR-82AM.

Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov