Bajkonur
Aktuality, Letectvo,

Rusko na ochranu Bajkonuru pred teroristami radšej výrazne navýši rozpočet

Ruské úrady zvýšia financovanie programu prevencie kriminality v kazašskom Bajkonure na 62 miliónov rubľov. v roku 2022. Z tejto sumy 58 miliónov rubľov bude určených na zabezpečenie protiteroristickej ochrany objektov mesta, uvádza sa na stránke vedenia mesta.


 

“V roku 2022 bude realizácia programu pokračovať. Objem financií na program bol výrazne navýšený. Financovanie programu je zabezpečené z rozpočtu mesta Bajkonur vo výške viac ako 62 miliónov rubľov, z toho na zabezpečenie protiteroristickej ochrany vzdelávacích a kultúrnych zariadení bolo vyčlenených 58 miliónov,“ uvádza sa vo vyhlásení.

 

V roku 2021 sa plánovalo vyčleniť 156,4 tisíc rubľov na štátny program prevencie a boja proti extrémizmu a terorizmu. O zvýšení tejto sumy sa rozhodlo na zasadnutí Koordinačnej rady orgánov činných v trestnom konaní mesta Bajkonur, ktoré 28. decembra minulého roku viedol šéf mestskej správy Konstantin Busygin.

 

Otázka Kazachstanu je pre Rusko aj otázkou kozmodrómu Bajkonur

 

2. januára v Kazachstane začali nepokoje kvôli vyšším cenám skvapalneného plynu. V celej krajine vrátane Bajkonuru bol vyhlásený výnimočný stav a zákaz vychádzania a zvýšila sa bezpečnosť kľúčových zariadení na kozmodróme Bajkonur. Generálny riaditeľ Roskosmosu Dmitrij Rogozin 7. januára povedal, že situácia v meste je pokojná.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov