Eduard Chmelár
Aktuality, Bezpečnosť,

Eduard Chmelár k Dohode o obrannej spolupráci s USA: Minister Naď klame a nemá odvahu ísť do diskusie

Politológ Eduard Chmelár reaguje na Dohodu o obrannej spolupráci s USA, ktorú plánujú predstavitelia Slovenskej republiky podpísať s USA napriek nevôli inštitúcií a občanov. Viac sa dozviete vo videu:


 

Protestný pochod v Bratislave

Dnes ( sobota 15.1.2022) sa uskutoční protestný pochod proti vojenskej zmluve s USA. Začne sa na námestí SNP a ukončí v blízkosti americkej ambasády Protestný pochod sa začne o 14. hodine na námestí SNP v Bratislave a ukončí sa na Rybnom námestí. Odtiaľ bol pôvodne plánovaný pochod ulicami Bratislavy až na Hviezdoslavovo námestie, kde sídli americké veľvyslanectvo. Toto námestie si však rezervoval niekto iný a preto bude pochod zakončený na Rybnom námestí, ktoré je však taktiež blízko americkej ambasády.

 

Video: Bývalý ústavný sudca Ján Drgonec k dohode s USA – “Minister Naď je úbohý šašo”

 

Aj keď vládni ministri túto škandalóznu zmluvu s USA schválili, netreba zúfať. Zmluvu musia ešte ratifikovať poslanci parlamentu a prezidentka SR Zuzana Čaputová. A preto je dôležité naďalej vytvárať verejný tlak na politikov. Drvivá väčšina Slovákov totiž odmieta túto škandalóznu zmluvu so Spojenými štátmi americkými a jediným spôsobom ako im rázne ukázať verejný odpor je vyjsť do ulíc.

 

Vláda jednohlasným schválením nevýhodnej vojenskej zmluvy s USA zradila slovenský národ a ukázala, že jej nezáleží na vôli občanov Slovenskej republiky, ale dôležitejšie sú pre ňu záujmy Spojených štátov amerických. Ak bude táto okupačná vojenská zmluva ratifikovaná aj parlamentom a prezidentkou, Spojeným štátom de facto odovzdáme naše letiská v Sliači a Malackách minimálne na 10 rokov. No ako to poznáme už z minulosti, dočasne pôsobenie cudzích vojakov sa môže ľahko zmeniť na trvalé.

 

Dohoda o obrannej spolupráci s USA. Roman Michelko: Koalícia pokúša osud

 

Americkí vojaci budú mať podľa tejto zmluvy výnimočné postavenie. Stanú sa z nich v podstate nadľudia. Trestné činy amerických vojakov budú môcť stíhať primárne americké orgány. Dokonca trestné činy amerických vojakov v sadzbe do troch rokov nebude musieť americká strana, slovenským orgánom ani len nahlásiť. Američania ďalej budú môcť do svojich de facto vojenských základní na Slovensku doniesť akékoľvek zbrane. Americkí vojaci sa tiež môžu pohybovať na autách, či lietadlách voľne po Slovensku a slovenská polícia nemá právo kontrolovať čo prevážajú.

 

Čarnogurský o zmluve s USA: Pozvanie na inváziu?

 

V boji proti tejto nevýhodnej dohode zatiaľ nepomohli pripomienky občianskych združení, ani významných inštitúcii ako generálna prokuratúra a preto nastal čas na ráznejší odpor. Zákaz zhromažďovania bude od soboty zrušený a preto občanom Slovenska nebráni nič v tom prejaviť svoj názor v uliciach.

Karol Jerguš

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov