AK47
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Video: Fenomén Kalašnikov

Združenie vlastníkov strelných zbraní Legis Telum vyrobilo zaujímavé video o automate Kalašnikov. Pripájame ho aj s príhovorom zástupcu združenia.


 

Video o AK je hotové! Prečo vzniklo?
1. Verejnosť (i veľká časť zákonodarcov) vníma “Kalašnikov” ako nejaké “stelesnené zlo”, eurokomisariát sa svojho času hotoval zakazovať kvôli kalachom diery priemeru 7,62mm – teda chceme poukázať na skutočný dôvod výnimočnosti AK, ktorým nie je strašenie západonemeckých súdruhov.

 

2. Neprofesionálna strelecká verejnosť často nerozumie účelu tohto konceptu, šíri urban legends o bezporuchovosti, snahu vytesať z neho nekonečným počtom RIS líšt aspoň polovičnú AR15 – ukázať aké výhody na týchto zbraniach hľadať.

 

3. Duševná hygiena. Činnosť LT v posledných rokov nie je ako práca s buzolou. Ona je to v podstate taká mravenčia práca. Papiere a zase papiere. Tak sme si potrebovali pripomenúť, prečo sme to cele vlastne začali robiť.

 

 

Je jasné, že profíci čo všade boli a všetko už vedia budú namietať, že tam dosť vecí neodznelo a niektoré by vedeli interpretovať odlišne. Tých prosím, nech skláňajú svoju veľkosť nad týmto produktom náturistov vľúdne a tolerantne. Toto video by nevzniklo bez pomoci chalanov z MTI GROUP Slovensko a RDA – Raid and Defense Academy

LM
Súboj M-16 s Ak-47

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov