CZ BREN 2 PPS, foto Armáda ČR
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Českí vojaci porovnali streľbu nových pušiek CZ BREN 2 PPS a SVD DRAGUNOV. Video

“Presnejšia, rýchlejšia a odolnejšia. To sú hlavné prednosti novej pušky pre presnú streľbu CZ BREN 2 PPS, ktorú dostali naše hlavné bojové jednotky. Porovnali sme ju s puškou SVD DRAGUNOV. Je presnejšia!” – uvádza v krátkom videu Armáda Českej republiky:


 

Prvú dodávku nových pušiek pre presnú streľbu CZ BREN 2 PPS v posledných dňoch preberajú vybrané jednotky Armády ČR. Rámcová dohoda na dodanie až 39 tisíc rôznych typov ručných zbraní od spoločnosti Česká zbrojovka a.s. Uherský Brod bola uzavretá v apríli 2020. Z celkového počtu 350 kusov armáda prevezme do konca tohto týždňa prvých 242 kusov pre jednotky 7. mechanizovanej brigády, 4. brigády rýchleho nasadenia, 43. výsadkového pluku a 102. prieskumného práporu. Do konca tohto roka získa zvyšných 108 kusov tejto zbrane.

 

Nový nástup. Česká zbrojovka predstavila sériu guľovníc pre lov, šport a hobby streľbu

 

Zbraň je určená pre mechanizované a výsadkové jednotky na ničenie bodových cieľov vo vzdialenosti nad účinný dostrel útočnej pušky. Nejde teda o ostreľovaciu pušku, ale o veľmi presnú pechotnú zbraň, ktorá primárne dopĺňa palebný systém bojových jednotiek o schopnosť vyraďovať dôležité nepriateľské ciele na bojisku. Samonabíjacia puška kalibru 7,62 x 51 NATO je v celkovej dĺžke 1300 mm, dĺžka hlavne je 457 mm, hmotnosť 4,6 kg, dostrel 600 – 800 ma presnosť 2 MOA. CZ BREN 2 PPS majú nahradiť odstreľovacie pušky SVDN-3 Tiger u výsadkárov a SVD-1 Dragunov u väčšiny útvarov AČR.

Karol Jerguš

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov