Mark a Patricia McCloskeyovci, manželia z Missouri sa dostali do pozornosti médií keď vyzbrojení legálnymi zbraňami strážili svoj dom pred demonštrantmi pri nepokojoch v roku 2020
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Odkaz európskej komisii: Neexistujú nebezpečné zbrane – iba nebezpeční ľudia

Americký výrobca zbraní Remington Arms Co. sa dohodol na vyplatení odškodného 73 miliónov dolárov (1,57 miliardy korún) s preživšími a rodinami obetí po streľbe v základnej škole Sandy Hook v Connecticute v roku 2012. O život vtedy prišlo 20 detí a šesť dospelých. Výrobca zbrane použitej na útok tiež súhlasil so zverejnením dokumentov o predaji tohto typu zbrane. O dohode dnes s odvolaním sa na rodiny obetí a dokument zverejnený súdom informovali svetové agentúry. Rodiny deviatich obetí zažalovali výrobcov zbraní, že so znalosťou možných následkov vedome predával poloautomatickú pušku AR-15, vojenskú zbraň „úplne nevhodnú“ pre civilné použitie. Práve túto zbraň Adam Lanza 14. decembra 2012 použil na zabitie 26 ľudí.


 

Združenie vlastníkov zbraní Legis Telum na svojej FB stránke reaguje: “Predpokladám, že keď niekto na SUV zrazí v meste úmyselne ľudí, výrobca danej značky bude vyplácať odškodné, pretože vyrobil vozidlo “úplne nevhodné pre použitie v meste”. Je až fascinujúce ako sa naša euroatlantická civilizácia snaží trhať väzby príčinných súvislostí využívajúc maskovanie emočnou clonou. Bushmaster AR15 je bežná samonabíjacia karabína na náboj stredného balistického výkonu, v civile používaná na šport (medzinárodné disciplíny IPSC), ale aj na obranu. Za to, že ju niekto cielene zneužije nemôžu ani v článku uvádzané počítačové hry či nejaký marketing výrobcu.”

 

“Rodiny podľa AP uviedli, že chceli žalobou predísť ďalším možným masakrom v budúcnosti.” Tak nebezpečná zbraň by sa podľa nich nikdy nedostala k verejnosti, teda mimo ozbrojené zložky, pre ktoré bola pôvodne určená.”- určite, neriešenie príčin a ich zamieňanie za prostriedky prekryté emočnou hmlou predíde podobným nešťastiam… neviem v ktorom paralelnom vesmíre. Neexistujú nebezpečné zbrane. Iba nebezpeční ľudia. A zjavne aj nebezpečný systém. To je taký, ktorý uprednostňuje “pocit bezpečia” pred bezpečím samotným neuvedomujúc si, že medzi týmito pojmami je nielen korelácia ale i kauzalita – čím väčší pocit bezpečia v osobe vyvolajú, tým viac nebezpečných situácii vygeneruje. Až zakážu vyrábať a predávať všetko nebezpečné, zrejme pomrieme hladom. Lebo taký múčny či cukrový pach rozptýlený vo vzduchu…” dodáva Legis Telum na záver.

 

Syndróm útočnej pušky

 

Eurokomisia žaluje!
Legis Telum sa vyjadrili aj k najnovším žalobám komisie EÚ:

“Priatelia, ak si stále niekto myslí, že prevzatiu zbraňovej eurosmernice sa dalo bez konzekvencií donekonečna hovoriť nie, naozaj sa mýli. Kým je Slovensko členským štátom EU, zodpovedá za prevzatie smerníc do svojho právneho poriadku a ak tak neučiní, žiaľ nastúpia citeľné sanckie pre porušenie pravidiel EU. Posúďte situáciu za február 2022.

 

Titulky hovoria samé za seba:
“Komisia vyzýva BULHARSKO, GRÉCKO, ÍRSKO a LUXEMBURSKO, aby dodržiavali pravidlá EÚ týkajúce sa poplašných a signálnych zbraní.” “Komisia vyzýva BULHARSKO, LUXEMBURSKO a ŠVÉDSKO, aby dodržiavali pravidlá EÚ týkajúce sa označovania strelných zbraní.”

 

Združenie vlastníkov zbraní: “Smernica EÚ sa snaží potlačiť prirodzenú vlastnosť človeka na efektívnu fyzickú ochranu”

 

A napokon to najvážnejšie: Eurokomisia žaluje Švédsko!
“Komisia postupuje Súdnemu dvoru Európskej únie prípad ŠVÉDSKA za to, že netransponovalo pravidlá EÚ týkajúce sa nadobúdania a držby strelných zbraní. Komisia sa dnes rozhodla postúpiť Súdnemu dvoru Európskej únie prípad Švédska, pretože neoznámilo vnútroštátne opatrenia potrebné na transpozíciu pravidiel EÚ týkajúcich sa nadobúdania a držby strelných zbraní. Komisia sa tiež rozhodla požiadať Súdny dvor, aby nariadil zaplatenie peňažných sankcií. Nateraz ostáva dúfať, že Komisia nebude mať výhrady k slovenskej transpozícii. Starostí s ňou sme mali už beztak viac ako dosť…” dodáva Boris Draškaba – zástupca združenia Legis Telum na záver.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov