V roku 1945 USA použili taktické atómové bomby proti dvom japonským mestám
Aktuality, Bezpečnosť,

Taktické atómové zbrane Ruska sa stali pre NATO hlavolamom

Americký dôstojník Brent Eastwood sa v článku pre 19FortyFive rozhovoril o prevahe Moskvy nad Severoatlantickou alianciou.


 

„Ruské taktické atómové bomby sú ozajstným hlavolamom pre Západ. (…) Rusi majú vo výzbroji okolo dvetisíc takýchto náloží, Američania okolo dvesto, z ktorých sto je rozmiestnených v Európe, ostatné sú skladované doma. Rusi majú desaťnásobnú prevahu,“ poznamenáva komentátor.

 

Takáto zbraň môže podľa neho zmeniť priebeh obrovskej bitky. Americkí vojenskí experti predpokladajú, že veľký počet atómových náloží nízkeho kalibru vytvorí asymetrickú prevahu výhodnú pre Moskvu. Lenže Rusko zrejme nikdy nepoužije taktické bomby v boji – potrebuje ich len na zadržiavanie NATO, dodal Eastwood.

 

Počet jadrových hlavíc na svete dosahuje 13 tisíc. Aké sú ich počty v jednotlivých krajinách?

 

Moskva neraz zdôrazňovala, že nemá agresívne plány voči iným štátom. V Kremli pripomenuli, že vyhlásenia o „ruskej agresii“ sa využívajú ako zámienka na zvyšovanie počtu síl Severoatlantickej aliancie v pohraničných oblastiach Ruska.
Vladimír Mikunda

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov