Ruský prezident Vladimir Putin vo svojom núdzovom prejave žiada, aby NATO nezasahovalo do toho, čo sa deje
Aktuality, Bezpečnosť,

Putin ostro žiada NATO nech sa teraz nemieša do Ukrajiny. Ruská armáda zneškodnila všetky ukrajinské drony Bayraktar

Profilové telegramové kanály, ktoré sledujú lety strategického letectva ruských vzdušných a kozmických síl, hlásia mimoriadne vysokú aktivitu vo vzduchu. Očití svedkovia na zemi, najmä v oblasti leteckej základne Engels v regióne Saratov (kde sídlia Tu-160 a Tu-95MS), hlásia neprestajný hukot leteckých motorov. Vzhľadom na to, že v súčasnosti sú terčom raketových útokov desiatky objektov na území Ukrajiny, je zrejmé, že v súčasnosti prebieha používanie riadených striel typu X-101, ktoré nesú bombardéry Tu-160 a Tu-95MS.


 

Momentálne sú zasiahnuté objekty Ozbrojených síl Ukrajiny na území regiónov Odesa, Charkov, Dnepropetrovsk, Sumy, Kyjev. Horia sklady so zbraňami a muníciou.

 

Objavujú sa aj správy o obojživelnom vylodení ruského námorníctva v oblastiach Odesy a Mariupolu. V súčasnosti sa uvádza, že ruské obojživelné útočné sily pristávajú na pobreží pri mestách Odesa a Mariupol. Ukrajinská flotila je takmer úplne vyradená z prevádzky. Včera bola pri ukrajinskom pobreží rozmiestnená ruská letka s najmenej 5 veľkými výsadkovými loďami. Vzhľadom na to, že včera neskoro večer zdroje informovali o naložení výsadkových jednotiek (najmä 98. gardovej výsadkovej divízie v Ivanove), je dosť možné, že výsadkové jednotky budú rozmiestnené v najdôležitejších oblastiach.

 

 

 

 

Ruský prezident Vladimir Putin vo svojom núdzovom prejave žiada, aby NATO nezasahovalo do toho, čo sa deje.

“Niekoľko dôležitých slov pre tých, ktorí budú mať myšlienky zvonku, aby zasiahli do prebiehajúcich udalostí. Ktokoľvek sa nám snaží prekážať a ešte viac ohrozovať našu krajinu, našich ľudí, musí vedieť, že odpoveď bude okamžitá a povedie k takým dôsledkom, s akými ste sa vo svojej histórii ešte nestretli. Sme pripravení na akýkoľvek vývoj udalostí. Všetky rozhodnutia sú prijaté.” – Putin ostro varoval krajiny NATO.

 

Ozbrojené sily Ruskej federácie presnými zásahmi zničili všetky bezpilotné lietadlá Bayraktar vo výzbroji ozbrojených síl Ukrajiny. Uvádza sa, že väčšina strojov bola neutralizovaná na zemi, ale niekoľko ich bolo zostrelených vo vzduchu. Video jedného z týchto momentov bolo zverejnené online.

 

 

Zasiahnuté boli aj ďalšie letiská ukrajinského letectva. Zničená bola najmä infraštruktúra letiska v Chugueve v Charkovskej oblasti. Nižšie je video záznam odtiaľ.

 

 

Zároveň sa informuje o pôsobení jednotiek ruských vzdušných síl v Charkovskej oblasti. Podľa očitých svedkov boli na oblohe nad predmestiami vidieť špeciálne jednotky pristávať s padákmi z vrtuľníkov.

 

 

Vzletové a pristávacie dráhy ukrajinských letísk sú blokované ťažkou technikou, aby „zabránili nepriateľským lietadlám pristáť“

Správy z územia Ukrajiny a Donbasu naďalej prichádzajú v reťazci. V súčasnosti sa informuje o rozhodnutí ukrajinských úradov a velenia uzavrieť letiská takmer všetkých veľkých miest ľavobrežnej Ukrajiny. Podľa najnovších údajov sú momentálne uzavreté letiská Záporožie, Charkov, Dnepropetrovsk (Dnepro) a na zatvorenie sa pripravuje aj letisko Cherson. Zároveň je známe, že pristávacie dráhy letísk vo veľkých mestách Ukrajiny sú blokované ťažkou technikou vrátane hasičských áut a traktorov. Podľa vedenia vzdušných prístavov sa tak stalo s cieľom zabrániť možnému pristátiu „nepriateľských lietadiel s jednotkami“.

Karol Jerguš

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov