SU-30
Aktuality, Letectvo,

Bojový pilot uviedol prečo Rusi potrebujú demilitarizovať celú Ukrajinu

Platnosť žltého (vysokého) stupňa teroristickej hrozby v niektorých oblastiach Krymu bola predĺžená do 25. júla, uviedol šéf regiónu Sergej Aksjonov.
„V záujme zaistenia bezpečnosti a protiteroristickej ochrany Krymskej republiky a jej občanov bude v čase od 20:00 dňa 10. júla 2022 do 20:00 do 25. júla 2022 vysoký (“žltý”) stupeň teroristických hrozba bude pôsobiť: na území mestských častí Armjansk, Džankoj, Kerč, Krasnoperekopsk, ako aj Džankojského a Krasnoperekopského okresu,“ napísal na Telegrame. Osobitný režim bude zachovaný aj na zariadeniach krajského ministerstva dopravy, ministerstva bývania a komunálnych služieb, ministerstva zdravotníctva, ministerstva palív a energetiky, ministerstva priemyselnej politiky, štátneho výboru pre vodné hospodárstvo a Rekultivácia pôdy.


 

Aksjonov zdôraznil, že situácia na Kryme je pod kontrolou úradov, orgány činné v trestnom konaní a orgány činné v trestnom konaní prijímajú všetky potrebné opatrenia zamerané na “zabezpečenie bezpečnosti jednotlivca, spoločnosti a štátu”.

 

Počas ruskej špeciálnej operácie na ukrajinskom území sa na Ukrajine objavili americké kolesové systémy M142 HIMARS a výkonnejšie pásové M270, ktoré sa používajú aj ako odpaľovacie zariadenia taktických rakiet. Rusko sa o tento problém postaralo.

Vojenský expert, bývalý pilot stíhacieho bombardéra, známy na webe pod prezývkou Fighterbomber, načrtol 10. júla vo svojom kanáli Telegram, čo by sa malo robiť so spomínanými zbraňovými systémami. Podľa jeho názoru ide hlavne o to, aby sa pochopilo, že je nereálne garantovať ochranu štátnej hranice a línie dotyku s dĺžkou 1,5 tisíc km pred raketovými útokmi letiacimi na 70 km a čoskoro možno na 300 km. Určité množstvo munície bude zachytené, ale časť stále prerazí protivzdušnú obranu.

 

“Samozrejme, môžem napísať v duchu módnych telegramových kanálov, že všetky tieto inštalácie je potrebné rýchlo nájsť a zničiť so svätými Iskandermi, a samozrejme, nezabudnite vytvoriť pokročilý systém protivzdušnej obrany v hĺbke, ktorý porazí všetky rakety. Veta zo série: „Urob mi dobre. Neviem ako, ale urob to rýchlo!” – povedal odborník.

 

Vysvetlil, že vrstvený systém protivzdušnej obrany bol už dávno vytvorený a bolo ťažké rýchlo dosiahnuť vyššiu hustotu. Pomerne rýchlo sa dá posilniť len oslabením iných chránených území a len na základe možností priemyslu čo zaberie značné množstvo času. Navyše, aj keď je systém protivzdušnej obrany presýtený, stále nebude poskytovať 100% ochranu.

 

“Dúfam, že do konca operácie a ďalších päť rokov potom nebudeme počuť jedinú správu o tom, akí sme veľkí vývozcovia zbraní, a ani jeden kus vojenskej techniky , bez ohľadu na to, za žiadnych politicky dôležitých zmlúv, nebude dodaný do zahraničia. Samozrejme okrem Bieloruska. Všetko pre front, všetko pre víťazstvo” – povedal odborník.

 

Dodal, že ochrana proti munícii, ktorú používajú spomínané americké systémy, je zabezpečená rovnako ako proti raketám Točka-U. Jediný rozdiel je v tom, že navigácia amerických rakiet je satelitná, čo znamená, že oblasť potlačenia signálu sa musí snažiť zabezpečiť pre celý rozsah letu munície na základe najhoršieho variantu štartovacieho bodu, t.j. od štátnej hranice a línie dotyku. To neovplyvní počet ich spustení, ale rozhodne ovplyvní ich účinnosť a presnosť.

 

 

Odborník očakáva, že ozbrojené sily Ukrajiny budú vyberať ciele takých veľkostí, ktoré je možné zasiahnuť bez satelitnej korekcie. Približne tak, ako si teraz vyberajú ciele na území Ruskej federácie pre sovietske bezpilotné lietadlá Tu-143 Reis, ktoré sú momentálne zbraňami s najdlhším doletom (180 km), no s presnosťou blízkou nule. Zasiahnu preto na letiskách, mestách, továrňach, skladoch armád a okresov, ako aj na miestach, kde sa sústreďuje veľké množstvo pohonných hmôt, t.j. na veľkých objektoch, ktoré je ťažké prehliadnuť.

 

Americké raketomety HIMARS opäť strieľali na luhanský vidiek. Rusi zasiahli za deň 22 veliteľských stanovíšť ozbrojených síl Ukrajiny

 

“Treba chápať, že predstava, že len čo oslobodíme LĽR, DĽR a vojna sa skončí a budú na nás naďalej strieľať rakety, nemajú s realitou nič spoločné. Vojna sa tam neskončí. Aby bola zaručená bezpečnosť územia Ruska pred príletmi čohokoľvek, je potrebné presunúť líniu dotyku od hraníc Ruska na letovú vzdialenosť zbrane s najdlhším dosahom. Na zabezpečenie ich vojsk je potrebné obsadiť celú Ukrajinu. O iných možnostiach spoľahlivej ochrany neviem.” Zhrnul pilot.
Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov