Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruské sily zasiahli miesta ukrajinskej námornej pechoty a výsadkárov zničili viac ako 1 000 vojakov

Ozbrojené sily Ukrajiny a rôzne formácie bojujúce na strane Kyjeva trpia vplyvom útokov ozbrojených síl RF vážne straty. Uvádza sa to v súhrne ruského ministerstva obrany za predchádzajúci deň, ktorý 14. júla uviedol predseda rezortu generálporučík Igor Konašenkov.


 

V správe sa uvádza, že vysoko presná munícia pri obci Bereznegovatoe v Mykolajivskej oblasti, mestách Konstantinovka a Kramatorsk v Doneckej oblasti zasiahla body dočasného rozmiestnenia jednotiek 35. samostatnej brigády námornej pechoty, 54. mechanizovanej brigády, 81. samostatnej leteckej brigády výsadkových útočných vojsk a 109. samostatnej brigády obrany Ozbrojených síl Ukrajiny. V dôsledku útokov dosiahli celkové straty týchto formácií až 1 000 bojovníkov a viac ako 100 jednotiek rôzneho vybavenia .

 

 

Lietadlá ruských vzdušných a kozmických síl pri meste Časov Jar v Doneckej oblasti raketami vzduch-zem úspešne zasiahli bod dočasného rozmiestnenia jednotky 14. samostatnej mechanizovanej brigády, v ktorej sú nacionalisti a zahraniční žoldnieri. V dôsledku toho bolo zabitých 43 militantov a približne 170 bolo zranených. Okrem toho boli za posledný deň zasiahnuté 4 veliteľské stanovištia vrátane 61. samostatnej pešej brigády pri obci Bereznegovatoe v Mykolajivskej oblasti a 80. samostatnej leteckej útočnej brigády vzdušných síl pri meste Kramatorsk, 3 muničné sklady pri meste Soledar a obci Tatjanovka v Donecku a meste Nikolaev, sklad pohonných hmôt a pohonných hmôt a mazív Ozbrojených síl Ukrajiny pri Charkove, ako aj 21 miest koncentrácie personálu a rôznej nepriateľskej techniky.

 

V tom istom čase pri obci Malaya Tokmačka v Záporožskej oblasti zasiahlo ruské letectvo miesto dočasného rozmiestnenia jednotky 60. samostatnej mechanizovanej brigády. V dôsledku toho bolo zabitých 30 ukrajinských vojakov a ďalších 37 zranených. Taktiež armádne a operačno-taktické letectvo, delostrelectvo a raketové sily spoločne zasiahli 19 veliteľských stanovíšť, 78 pozícií delostrelcov Ozbrojených síl Ukrajiny a 232 miest sústredenia personálu a rôznej techniky Ozbrojených síl Ukrajiny.

 

Námorné rakety „Kaliber“ zasiahli územie závodu na výrobu vysokonapäťových zariadení v meste Záporožie. V dôsledku toho bola zničená 45. veľkokapacitná delostrelecká brigáda Ozbrojených síl Ukrajiny ukrytá v hangároch.

 

V dôsledku práce s protibatériou boli zničené: raketová batéria pri meste Slovjansk a pri meste Nikolaevka v Doneckej oblasti, ako aj čata 155mm húfnic M-777 pri meste Pervomajsky v Charkovskej oblasti.

 

Zničené sily a prostriedky protivzdušnej obrany: 12 ukrajinských bezpilotných lietadiel v blízkosti osád Balakleya, Izyum, Lozovaya, Ščurovka v Charkovskej oblasti; Snegirevka a Novaya Kachovka v regióne Cherson; Belogorovka, Karmazinovka, Slavyanoserbsk, Michajlovka v LĽR a Derilovo v DĽR. V oblasti osady Novaya Kachovka v Chersonskej oblasti boli zachytené 2 balistické rakety Točka-U a 6 rakiet Uragan.

 

Stíhačky ruských vzdušných síl zasa zostrelili dve lietadlá ukrajinských vzdušných síl: útočné lietadlo Su-24 pri meste Slavjansk a stíhačku MiG-29 pri obci Troickoye v DĽR.

 

Pozornosť sa upriamila aj na skutočnosť, že medzi militantmi nacionalistických formácií sú čoraz častejšie prípady zúčtovania s použitím zbraní. 13. júla v 226. oddieli Kraken viac ako 200 militantov odmietlo poslúchnuť rozkaz velenia postúpiť do regiónu Kramatorsk a oznámilo, že sa „premiestnili“ na mestskú územnú obranu Charkov. Počas následnej potýčky s veliteľmi a prestrelky, ktorá sa odohrala, bolo zabitých šesť militantov.
Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov