Su-34
Aktuality, Letectvo,

Ruské vzdušné sily začali na Ukrajine využívať nový letecký prieskumný komplex

Ruská armáda začala v rámci špeciálnej operácie na Ukrajine využívať nový prieskumný komplex založený na frontovom bombardéri Su-34, informoval RIA Novosti informovaný zdroj.
„V rámci špeciálnej operácie ruské vzdušné sily začali používať nové prieskumné systémy založené na frontových bombardéroch Su-34, ktoré umožňujú s vysokou presnosťou určiť súradnice a ďalšie parametre nepriateľských cieľov, najmä vzdušných. obranné pozície a ukrajinské radarové stanice,“ uviedol zdroj.


 

Spresnil, že takéto schopnosti Su-34 poskytujú najnovšie závesné univerzálne prieskumné kontajnery. Na bombardéroch sa používajú tri typy kontajnerov – optoelektronické, radarové a elektronické spravodajské. Prieskumný komplex „umožňuje prenos informácií o vojenských objektoch nepriateľa pozemným silám a palebným zbraniam prostredníctvom automatických komunikačných kanálov v režime takmer v reálnom čase“.

 

Univerzálne prieskumné kontajnery vytvoril Výskumný ústav Kulon, ktorý je súčasťou holdingu Roselectronics , v rámci vývojových prác Syč, ktoré zahŕňajú rozšírenie bojových schopností Su-34.

 

Skupina modernizovaných frontových bombardérov Su-34M vstúpila do služby na východe Ruska

 

Frontový bombardér Su-34 je určený na ničenie pozemných, povrchových a vzdušných cieľov vo dne aj v noci za jednoduchých aj nepriaznivých poveternostných podmienok. Lietadlo má dvojčlennú posádku a môže niesť až 8 ton zbraní na 12 externých pevných bodoch, vrátane rôznych typov rakiet vzduch-vzduch, riadených striel vzduch-zem, leteckých bômb vrátane korigovaných, jednorazových bombových kaziet a neriadené rakety.

Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov