Obálka knihy Rímsky klub.
Aktuality, História,

Kto sú plánovači a tvorcovia významných udalostí vysvetľuje nová kniha Rímsky klub

Aby sme mohli začať chápať svetové udalosti, musíme si uvedomiť, že mnohé tragické a výbušné udalosti 20. storočia sa nestali samy od seba, ale že boli naplánované podľa dobre pripraveného plánu. Kto boli plánovačmi a tvorcami významných udalostí vysvetľuje nová kniha Rímsky klub.


 

Rímsky klub je globálny think tank, ktorý bol založený v apríli 1968 a celosvetovú pozornosť získal v roku 1972 svojou prvou správou Medze rastu (Limits to Growth). Rímsky klub o sebe uvádza, že je “organizáciou jednotlivcov, ktorí zdieľajú spoločný záujem o budúcnosť ľudstva a usilujú sa o zmenu. Naším poslaním je podporovať porozumenie globálnym výzvam, ktorým čelí ľudstvo a navrhovať riešenia prostredníctvom vedeckej analýzy, komunikácie a ich presadzovania.”

 

Niektoré dejinné fakty sa nedajú prekrútiť. Churchill a Stalin o Varšavskom povstaní

 

Členmi sú známe a rešpektované osobnosti v disciplínach, ktoré sú pre poslanie klubu relevantné, ako je sociálny rozvoj, ekonomika a životné prostredie. Medzi členmi sú významní vedci, špičkoví podnikatelia, bývalí politici a bývalé hlavy štátov, ktorých spoločným záujmom je budúcnosť ľudstva a diskutujú o hlavných globálnych problémoch a výzvach. Približne raz ročne si nechávajú spracovať tzv. “Správu Rímskemu klubu” na určitú tému, ktoré potom obšírne diskutujú. Od 1. júla 2008 má klub sídlo vo Winterthure vo Švajčiarsku.
Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov