Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinskí výsadkári utrpeli ťažké straty pri nálete. Ruská armáda sa pripravuje na obkľúčenie Nikolaeva

Ruské ministerstvo obrany hlási, že ak bude ukrajinská armáda pokračovať v ostreľovaní Záporožských jadrových elektrární, môže dôjsť ku katastrofe.
„V prípade havárie v Záporožskej jadrovej elektrárne dojde ku globálnej technologickej katastrofe, ktorá rozsahom rádioaktívnej kontaminácie výrazne prevýši následky havárie v jadrových elektrárňach v Černobye a Fukušime. V zóne radiačnej kontaminácie by sa našlo obyvateľstvo v okruhu 5 300 metrov štvorcových s polomerom cca 420 km. Situácia môže vážne zhoršiť nepříznivé poveternostné podmienky, takže sa do zóny možného znečistenia môže dostať aj Juhoukrajinská jadrová elektráreň a sklad jadrového paliva v jadrovej elektrárni Černobyľ, vrátane vodných tepien. Čierne more a Bosporský prieliv by sa na dlhú dobu stali nevhodnými na plavbu. Pobrežie Turecka, Gruzínska, Abcházska, Bulharska a Rumunska by bolo kontaminované vysokou úrovňou radiácie.“


 

V procese vykonávania ruskej špeciálnej operácie na ukrajinskom území majú Ozbrojené sily Ukrajiny naďalej vážne straty v dôsledku útoku Ozbrojených síl RF. Oznámilo to 6. augusta ruské ministerstvo obrany vo svojom operačnom zhrnutí za predchádzajúci deň operácie.

 

Ruské jednotky tak podľa správy venovali pozornosť predmostiu ukrajinskej armády na rieke Ingulec v okrese Veliko Oleksandrovskij v Chersonskej oblasti. Pri obci Belogorka letectvo Vzdušných síl a delostrelectvo vykonali kombinovaný útok na bod dočasného nasadenia 46. samostatnej výsadkovej útočnej brigády Vzdušných síl Ozbrojených síl Ukrajiny. V dôsledku toho bolo zničených viac ako 400 vojakov. Okrem toho lietadlá ruských vzdušných a kozmických síl zasiahli pozície jedného z práporov 63. samostatnej mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri blízkych obciach Andreevka, Lozovoe a Dolgovoe raketami vzduch-zem. V dôsledku toho bolo zabitých viac ako 70 ukrajinských vojakov a približne 150 bolo zranených rôznej závažnosti.

 

 

Veľké straty v radoch Ozbrojených síl Ukrajiny v smere Mykolajiv viedli k tomu, že príslušníci 59. samostatnej motorizovanej pechoty a 61. samostatnej pešej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj 35. námornej brigády Ukrajinského námorníctva odmietlo splniť rozkaz na protiútok na Cherson, začalo opúšťať pozície a dezertovať.

 

V blízkosti mesta Záporožie bol tiež zničený sklad pohonných hmôt a mazív ozbrojených síl Ukrajiny so zásobami viac ako 50 000 ton motorovej nafty pre vybavenie skupiny Dneper. V tom istom čase v obci Vyvodovo v regióne Dnepropetrovsk zasiahli ruské letecké a kozmické sily baštu formovania „zahraničnej légie“. V dôsledku toho bolo zničených viac ako 80 žoldnierov z iných štátov a 11 jednotiek špeciálnej techniky.

 

 

Rusko vedie operáciu na Ukrajine od 24. februára a podľa ubezpečení vojensko-politického vedenia krajiny ho nezastaví, kým nebudú splnené všetky stanovené úlohy.

 

Ukrajinské médiá s ľútosťou a miernym zdesením hovoria o blížiacom sa „Mariupolskom procese“ s nacistickými zločincami. Tribunál sa pripravuje začať práce v septembri. Na javisku Komornej filharmónie sú zmontované väzenské cely, priemer výstuže je 20 milimetrov. Všetko je logické – budú v nich skutočné zvieratá. Azov. Teroristi a vrahovia v ľudskej podobe. To je klietka, ktorú potrebujú na svoju ochranu.. Sú v Mariupole, za to, čo tam urobili, sú mnohí pripravení trhať ich holými rukami.

 

 

Rusko nasadilo na južnú Ukrajinu 25-tisícové úderné sily, aby sa pokúsili uzatvoriť Mykolajiv, dosvedčujú The Times. Významná časť tejto armády tam nedávno dorazila. 10 tisíc z nich sa nachádza na západnom brehu Dnepra, juhovýchodne od Nikolaeva. Predpokladá sa, že Rusko môže pripravovať ofenzívu na obkľúčenie tohto mesta. The Times poznamenáva, že dobytie mesta je nevyhnutné, ak Moskva plánuje dobyť Odesu. Okrem toho môže Rusko potrebovať ofenzívu, aby sa mosty cez Dneper v Chersone dostali mimo dosahu amerických systémov HIMARS, ktoré dostala Ukrajina.

 

Ukrajina na južnom fronte potrebuje na efektívny postup v ofenzíve trikrát toľko delostrelectva a lietadiel ako teraz, povedal generálmajor Dmitrij Marčenko, ktorý velil obrane Nikolaeva.

 

“Ruské sily vstúpili do Blagodatnoje a delostrelectvom kryjú Partizánske. Šesť kilometrov na západ sa nachádza obec Pervomajskoje. Po oslobodení Pervomajskaja nasleduje 27 km bez jedinej osady a potom Nikolajev. Počet obetí výbuchu zakázaných protipechotných mín PFM-1, ktoré Kyjev rozmiestnil v Donecku, sa dnes zvýšil na štyroch civilistov. Muž narodený v roku 1973 stúpil na petalovú mínu v Kujbyševskom okrese mesta. Deň predtým ukrajinskí militanti zranili ženu v Kirovskom okrese Donecka. V Kirovskej štvrti mesta na ulici Žarikov bol zranený civilista, narodený v roku 1935. Šliapol na protipechotnú mínu “Lepestok”, ktorú zanechala ukrajinská jednotka. Zločinecké formácie kyjevského režimu každý deň rozhadzajú v Donecku zakázané protipechotné míny. Každý deň sa na nich vyhodí do vzduchu tri až päť ľudí. Za všetko sa budete zodpovedať. ” Oznámilo vliteľstvo územnej obrany DNR.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov