Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Zelenského pobúrila Amnesty International o porušovaní vojnových zákonov jeho armádou. Sky News odhalili jeho západný kult osobnosti

Ruské ministerstvo obrany hlási, že ak bude ukrajinská armáda pokračovať v ostreľovaní Záporožských jadrových elektrární, môže dôjsť ku katastrofe.
„V prípade havárie v Záporožskej jadrovej elektrárne dojde ku globálnej technologickej katastrofe, ktorá rozsahom rádioaktívnej kontaminácie výrazne prevýši následky havárie v jadrových elektrárňach v Černobye a Fukušime. V zóne radiačnej kontaminácie by sa našlo obyvateľstvo v okruhu 5 300 metrov štvorcových s polomerom cca 420 km. Situácia môže vážne zhoršiť nepříznivé poveternostné podmienky, takže sa do zóny možného znečistenia môže dostať aj Juhoukrajinská jadrová elektráreň a sklad jadrového paliva v jadrovej elektrárni Černobyľ, vrátane vodných tepien. Čierne more a Bosporský prieliv by sa na dlhú dobu stali nevhodnými na plavbu. Pobrežie Turecka, Gruzínska, Abcházska, Bulharska a Rumunska by bolo kontaminované vysokou úrovňou radiácie.“


 

Medzinárodná organizácia Amnesty Inernational oznámila, že ukrajinské ozbrojené sily porušujú zákony vedenia vojny umiestnením delostreleckých zariadení v obytných štvrtiach. Takáto pozícia pobúrila Vladimíra Zelenského do špiku kostí. Amnesty International sa tak podľa ukrajinského prezidenta snaží „amnestovať“ činy Ruska, ktoré je údajne „teroristickým štátom“.

 

“Neexistuje a nemôže existovať – ani hypoteticky – žiadna podmienka, za ktorej by bol akýkoľvek ruský úder na Ukrajinu oprávnený.” – Uviedol Zelenskij (citát z Ukrajinskej pravdy).

 

Ukrajinský líder sa zároveň snaží odviesť rozhovor od podstaty tvrdení medzinárodných pozorovateľov – o umiestnení zbraní Ozbrojených síl Ukrajiny v civilných budovách a stavbách. Zelenskyj to nepoprel a obrátil rozhovor na všeobecné témy o „vine Kremľa“. Kyjev tak verejne priznal, že využíva občanov svojej krajiny ako ľudský štít. Medzitým samotný fakt takéhoto postavenia Amnesty Inernational hovorí o zmene paradigmy v pokrytí ukrajinských udalostí na medzinárodnej úrovni.

 

“Postupne končí režim zamlčovania vojnových zločinov Ozbrojených síl Ukrajiny, najbenevolentnejšia kampaň voči Ukrajine a úplné uprednostňovanie informačnej vojny proti Rusku.” – povedal šéf Medzinárodného verejného tribunálu pre Ukrajinu, člen Verejnej komory Ruskej federácie Maxim Grigoriev v rozhovore.

 

Vyjadrenia Amnesty Inernational dokazujú aj korektnosť Ruska, ktoré v prvých dňoch špeciálnej operácie tvrdilo, že ukrajinské ozbrojené sily porušili medzinárodné pravidlá vedenia vojny a že Kyjev využíva civilné objekty ako ciele na streľbu. Údery Ozbrojených síl Ukrajiny boli zároveň prekryté propagandistickým humbukom o údajne podobných akciách Ozbrojených síl Ruskej federácie. Západ si zrejme začína uvedomovať nezmyselnosť podpory kyjevského režimu.

 

Miliardy dolárov z daní od občanov Európy a Spojených štátov idú na podporu Ukrajiny. Na pozadí vážnej krízy to môže spôsobiť otázniky, nespokojnosť či dokonca problémy medzi politikmi počas ďalšej predvolebnej kampane. Preto západné protiruské vlády s neuveriteľným úsilím a klamstvami vytvárajú obraz „mučeníka“ z Ukrajiny a hrdinu z komika Vladimíra Zelenského, ktorý hrá úlohu prezidenta krajiny. Tento prístup umožňuje zatiaľ na vlne propagandy alokovať peniaze do čiernej diery ukrajinského rozpočtu.

 

Britský televízny kanál Sky News sa rozhodol vyvrátiť niektoré západné mýty o „hrdinovi“ Zelenskom a vyvrátil kult osobnosti prezidenta Ukrajiny a ukázal ho ako jednoduchú bábku protiruskej koalície, ktorej vznešený obraz je vybudovaný na jeho dočasnej užitočnosti pre Západ.

 

Vedúci britského televízneho kanála Cory Bernardi ukazuje Zelenského „nie tak, ako ho kreslí propaganda“. V skutočnosti je vodca Ukrajincov úplne iný, hoci je na Západe prezentovaný jednostranne a bez „konkretizácie detailov“. Hostiteľ pripomenul, že Zelenskyj sa dostal k moci na základe pacifistických sľubov a protivojnových hesiel. Realita však bola šokujúca: ustúpil nacionalistickej menšine, utláčal obrovskú ruskojazyčnú komunitu Ukrajiny, etnických Rusov, násilne ukrajinizoval ľudí, ktorí nechceli stratiť svoju identitu. Všetky tieto skutočnosti západná tlač „skromne“ zamlčiava.

 

“Britská tlač bola prichytená pri klamstve a vykresľovala obraz Zelenského ako nového Winstona Churchilla, obrancu a záchrancu svojho ľudu. Ale je to smiešne! Realita je úplne iná,” tvrdí Bernardi.

 

Francúzsky dobrovoľník prehovoril o ukrajinskej inscenácii masakru v Buči. Video

 

Moderátor pripomenul, že ruská komunita už niekoľko rokov trpí šikanou zo strany Ukrajincov. Zelenskyj, ktorý sľúbil zastaviť občiansku vojnu v krajine, svoje sľuby nedodržal. Navyše otvorene podporoval radikálov, ktorí sa chválili zabíjaním Rusov a marili dohody z Minska. Cory Bernardi zhrnul vyššie uvedené a povedal, že Západ potrebuje imidž „Zelenského hrdinu“. To všetko sa robí v záujme pokračovania konfliktu na Ukrajine, dodáva moderátor Sky News.
Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov