ILustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ramzan Kadyrov oznámil vyslanie ďalšieho oddielu dobrovoľníkov na Ukrajinu. Video

Ďalší oddiel dobrovoľníkov z celého Ruska, vycvičený na území Čečenskej republiky, odišiel na Ukrajinu, aby sa pripojil k ruským jednotkám zúčastňujúcim sa na vojenskej operácii. Hlava republiky Ramzan Kadyrov o tom napísal vo svojom kanáli TG.


 

 

Dobrovoľníci absolvovali dvojtýždňové zrýchlené kurzy taktického a streleckého výcviku na Ruskej univerzite špeciálnych síl v Gudermese. Po slávnostnej formácii a rozlúčkových slovách nastúpili bojovníci nového oddelenia do lietadla, ktoré smerovalo na miesto špeciálnej vojenskej operácie.

 

“Bojovníci z rôznych regiónov Ruska sú plní odhodlania a pripravení zapojiť sa do boja za pravdu a spravodlivosť na území Donbasu a Ukrajiny (…) Našim vojakom prajeme úspešný lov na Banderovcov, nacistov a satanov! Nech ich spoločné úsilie, odvaha a hrdinstvo prinesú Rusku víťazstvo a Donbasu slobodu! Ahmad je sila! Fašizmus a banderizmus musia byť z krajiny Donbasu vykorenené, (…) majú čestné poslanie byť súčasťou tej sily, ktorá spôsobí triumf spravodlivosti a víťazstvo nad zlom. Našim bojovníkom prajeme úspešný lov,” napísal Kadyrov.

 

Na území Čečenska existuje špeciálny program pre výcvik dobrovoľníkov na účasť v operácii na Ukrajine. Dobrovoľníci z celého Ruska, ktorí pricestovali do republiky, absolvujú dvojtýždňové kurzy na Ruskej univerzite špeciálnych síl, po ktorých odchádzajú na Ukrajinu. Stojí za zmienku, že k štúdiu sa dostanú po podpísaní zmluvy. Stredisko robí len prípravy a raz za dva týždne pustí von skupinu asi 200 ľudí. Vybavenie a vybavenie sú na náklady štátu.
Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov