.
Aktuality, Letectvo, Námorníctvo, Pozemná technika,

“Ruský ľud je hrdý na svoju armádu a námorníctvo.” Vladimir Putin otvoril fórum Armada 2022

Medzinárodné vojensko-technické fórum “Armáda 2022” sa otvorilo 15. augusta a potrvá do nedele v centre Patriot pri Moskve . Na fóre asi 1,5 tisíca podnikov ruského vojensko-priemyselného komplexu predstaví viac ako 1000 nových modelov vojenskej techniky.


 

“Naši ľudia sú hrdí na svoju armádu a námorníctvo, profesionalitu a odvahu svojich obrancov. Vždy spoľahlivo strážili suverenitu a bezpečnosť vlasti, priniesli slobodu iným národom,” povedal Putin pri otvorení najväčšej vojenskej výstavy Armáda 2022 v Patriot Parku.

 

“Dnes v priebehu špeciálnej opperácie naši vojaci spolu s bojovníkmi Donbasu čestne plnia svoju povinnosť, jasne plnia svoje úlohy, krok za krokom, oslobodzujú krajinu Donbasu,” uviedla hlava štátu.

 

Putin poznamenal, že Rusko je silné aj z hľadiska ochrany. Jeho vývoj je roky a desaťročia pred západnými náprotivkami. Okrem toho jeho zbrane prevyšujú tie zahraničné, pokiaľ ide o technické vlastnosti, a to výrazne. Vladimir Putin tiež poznamenal, že Rusko má veľa spojencov Ide o štáty, ktoré sa neohýbajú pred takzvaným „hegemónom“. Rusko si úprimne váži svoje väzby tak z Ázie, Latinskej Ameriky a Afriky, zdôraznila hlava štátu.

 

Takmer všetky typy ruských zbraní ponúkaných na export boli viac ako raz použité v skutočných bojových operáciách, uviedol ruský prezident Vladimir Putin.
“Sme pripravení ponúknuť našim spojencom a partnerom najmodernejšie typy zbraní od ručných zbraní cez obrnené vozidlá a delostrelectvo, bojové lietadlá a bezpilotné lietadlá. Na celom svete sú medzi vojenskými profesionálmi cenené pre svoju spoľahlivosť, kvalitu a, najviac čo je dôležité, vysokú účinnosť. Takmer všetky boli použité viac ako raz v skutočných bojových akciách,“ povedal Putin na otvorení fóra Army-2022.

 

India dostane všetkých päť plukov protilietadlových raketových systémov S-400 do konca budúceho roka, uviedol generálny riaditeľ Rosoboronexportu Alexander Micheev.
“Zmluva sa úspešne realizuje. V blízkej budúcnosti dodáme druhý pluk… Do konca roku 2023 dodáme všetkých päť plukov.” Podľa Micheeva už bolo vyškolených viac ako 300 indických špecialistov na prácu s prvým plukom dodaným z Ruska.

 

V rokoch 2021-2022 podpísal Rosoboronexport zmluvy na dodávku vrtuľníkov Mi-38, stíhačiek Su-30SME a systémov protivzdušnej obrany Pantsir-S1M pre zahraničných zákazníkov, povedal novinárom na fóre Armáda 2022 generálny riaditeľ Rosoboronexportu Alexander Micheev.
“Za posledné dva roky sme už podpísali zmluvy na nové vybavenie. Ide o Mi-38 – vrtuľník, Su-30SME – nový vzhľad taktického bojového stíhača. Podpísali sme zmluvy na Pancir-S1M. podpísali zmluvy na nový raketový komplex Verba. Podpísali sme zmluvu na prvý komplex elektronického boja Repellent Patrol,“ uviedol.

 

Akciová spoločnosť Remdiesel na fóre Army-2022 predstavila obrnené auto Achmat, vytvorené z ruských komponentov a zohľadňujúce skúsenosti získané počas špeciálnej operácie na Ukrajine.
“Vozidlo bolo vyrobené na sériovom podvozku, aby sme vojakov čo najviac nasýtili chráneným vybavením. Vo veľmi krátkom čase sme toto vozidlo vyvinuli, vývoj nám trval 25 dní. Tieto obrnené vozidlá sú zostavené výlučne z domácich komponentov a ľahko sa ovládajú.
Nevyžaduje sa žiadne zložité školenie, nemá žiadnu zložitú elektroniku,“ vysvetlil Igor Zarachovič, hlavný dizajnér spoločnosti Remdiesel. Dodal, že akhmaty sa budú vyrábať vo veľkých sériách v záujme ruských ozbrojených síl. Výrobný cyklus týchto vozidiel je podľa neho 7-10-krát rýchlejší ako u vozidiel Tajfun.
Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov