.
Aktuality, Námorníctvo,

Flotilu NATO v Jadranskom mori kontrolujú viaceré ruské bojové lode

Ruské vojnové lode nachádzajúce sa v Jadranskom mori účinne uzamkli flotilu NATO a kontrolujú región, čím blokujú údernú skupinu amerického námorníctva v Otrantskom prielive.


 

Ruskú eskadru na Jadrane zastupujú veľká protiponorková loď Admiral Tribuc, prieskumná loď Vasilij Tatiščev, krížnik Varjag a fregata Admirál Grigorovič. Spolu s nimi sú v regióne talianske fregaty Carlo Bergamini, Libeccio a Antonio Marceglia, ponorka Primo Longobardo a americká lietadlová loď Harry S. Truman.

 

Už skôr talianske vydanie La Repubblica s odvolaním sa na predstaviteľov talianskeho námorníctva informovalo, že raketový krížnik Varjag zablokoval pohyb americkej lietadlovej lode v Jadranskom mori, kde Harry S. Truman križoval medzi Sicíliou a Jadranským morom v posledných mesiacoch. Akcie Ruskej federácie sa stali výzvou pre námorné velenie bloku NATO poznamenal denník.

 

„Torpéda apokalypsy“ ako geopolitická realita. O ponorke Belgorod, zariadení “Poseidon” a rovniciach veľkej politiky

 

Deň predtým akademik Radij Ilkajev vyjadril myšlienku, že taktické jadrové zbrane by mali byť preinštalované na ruské vojnové lode – o tejto otázke by sa malo diskutovať v Bezpečnostnej rade Ruskej federácie. Tieto zbrane boli z lodí odstránené po neformálnych dohodách medzi USA a ZSSR v roku 1991.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov