Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruský generál FSB vyzýva verejnosť byť v strehu, upozorňuje na množstvo “spiacich” ukrajinských diverzantov

Alexander Michajlov, generálporučík FSB vo výslužbe, člen najvyššej rady všeruského hnutia „Silné Rusko“, upozornil na „spiacich“ sabotérov. Tí, ktorí sú pripravení na nové útoky, ako je vražda Darie Duginovej.


 

Alexander Michailov si je istý, že páchateľ vraždy, Natalya Vovk, bola dlho pripravovaná: „Všetko bolo samozrejme premyslené. Koniec koncov, nemôžete to všetko urobiť len tak. “.

 

Alexander Michajlov

 

Generál zdôrazňuje, že je ťažké nazvať takých ľudí občanmi, nepriateľ sa zmenil a posunul sa do úplne neľudskej roviny konfrontácie:
„Dnes je predmetom zásahu svetonázor človeka. Ako vražda Olesa Buzinju. .. Ničia spôsob myslenia, ničia ľudí, ktorí zastávajú určitú pozíciu. A to už presahuje rámec vojenských akcií.“

 

Michajlov porovnáva páchateľov a zákazníkov vraždy Darie Duginovej s nacistami. A hovorí, že v Rusku sú spiace bunky ukrajinských sabotérov, pripravených každú chvíľu na nové teroristické útoky. Už dávno sa prispôsobili Rusku a majú ruské pasy. Sledovanie všetkých ľudí prekračujúcich hranice je veľmi ťažké, priznáva bývalý generál FSB.

 

„Čaká nás tu dosť vážny boj, ktorý si bude vyžadovať zapojenie civilného obyvateľstva do tohto,“ domnieva sa Michajlov.

 

Ukrajina s pomocou západných spravodajských služieb vytvorila v Rusku širokú sieť agentov, píše kanál Resident telegram. Zdroj z Kancelárie prezidenta Ukrajiny uviedol, že v Rusku je viac ako 100 skupín agentov Hlavného spravodajského riaditeľstva (GUR) Ukrajiny, ktorí konajú autonómne a koordinujú svoju prácu decentralizovaným spôsobom.
„Od roku 2014 vytvorila SBU s pomocou západných spravodajských služieb pomocou metódy spiacich buniek celú sieť agentov, ktorí sa usadili v správnych regiónoch a čakali na pokyny.“

 

Daria bola cieľom nacistov. Dva scenáre vraždy dcéry ruského filozofa

 

Je potrebné poznamenať, že medzi ukrajinskými agentmi je veľa vysokopostavených bývalých krajanov (členov Strany regiónov Ukrajiny – pozn. red.), ktorí odišli do Ruska a podnikali tam, no zároveň naďalej zbierajú spravodajské informácie pre SBU a CIA.

Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov