ILustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov navrhol previesť všetky vojenské sily na posilnený režim služby

Silové zložky Čečenskej republiky môžu byť prevedené do posilneného režimu služby v súvislosti so špeciálnou vojenskou operáciou na Ukrajine. Oznámil to Ramzan Kadyrov. Šéf Čečenska sa stretol s veliteľmi jednotiek republiky, hlavnou témou bola špeciálna operácia. Počas rokovania bolo navrhnuté previesť všetky jednotky dislokované v republike bez ohľadu na rezortnú podriadenosť do skončenia špeciálnej operácie do posilneného režimu služby. Podľa Kadyrova sa proti Rusku vedie otvorená vojna a musíme byť pripravení na všetko.


 

“Orgány činné v trestnom konaní zapojené do operácie na Ukrajine by mali byť pred dokončením vojenskej operácie prevedené na rozšírenú verziu služby. Dnes, viac ako kedykoľvek predtým, si musí byť každý vojak jasne vedomý svojej zodpovednosti voči krajine. Každý, kto sa úprimne obáva o svoju vlasť, je povinný preukázať sa a byť neustále vo formáte 24/7 v režime sebamobilizácie” – napísal Kadyrov vo svojom kanáli TG.

 

Šéf Čečenska opäť pripomenul, že Rusko vedie špeciálnu operáciu bez zapojenia všetkých zdrojov a snaží sa čo najviac chrániť životy civilného obyvateľstva. To všetko spomaľuje priebeh operácie. Už skôr sa šéf Čečenska obrátil na Putina so žiadosťou, aby umožnil čečenským jednotkám dokončiť špeciálnu operáciu bez jej naťahovania. Minister obrany Sergej Šojgu predtým uviedol, že tempo špeciálnej operácie bolo zámerne spomalené, aby sa chránilo civilné obyvateľstvo.

 

 

Predvčerom šéf Čečenska Ramzan Kadyrov zverejnil a komentoval na svojom kanáli Telegram video, ktoré zaznamenalo zajatie ďalšej skupiny ukrajinskej armády počas. Na záberoch sa dvoch vojakov ozbrojených síl Ukrajiny pýtajú, kto sú, odkiaľ prišli, koľko ich bolo v jednotke a ďalšie súvisiace otázky v podobnej situácii.

 

“Takto ich hádžu na porážku v oddelených malých skupinách, po 5-7 osôb. Odoberú ich ako ďalšie býky zo stáda, a postúpia na porážku pre Banderu a jeho dav. Ale potom počúvate tých prerastených feťákov a nechápete, prečo dovoľujú Kyjevu a všetkým západným pánom, aby ich takto hlúpo nasadzovali?  poznamenal Kadyrov. Upozornil na skutočnosť, že vojnoví zajatci nie sú ideologickí nacisti, keďže na otázky neodpovedajú pohotovo. Šéf Čečenska spresnil, že Ukrajinci sa vzdali špeciálnej jednotke rýchlej reakcie Národnej gardy Achmat a ešte pred koncom bitky povedali veľa zaujímavých informácií, ktorých spracovanie si vyžiada viac času.
“Prečo nesedia v Charkove? Len preto, aby sa v prvej línii zahrabali do zeme ako škrečky a odsúdene čakali na zajatie?” – zhrnul Kadyrov.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov