Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Prioritou bude bezpečnosť Rusov. Špeciálna vojenská operácia na Ukrajine sa po vstupe nových republík stane protiteroristickou

Armádnemu generálovi Dmitrijovi Bulgakovovi nemožno vyčítať prácu námestníka ministra obrany Ruskej federácie pre logistiku, domnieva sa vedúci Katedry politológie a sociológie Ruskej ekonomickej univerzity. G.V. Plechanov a Andrey Koškin, expert Asociácie vojenských politológov. Tak okomentoval vyhlásenie Ministerstva obrany Ruskej federácie, ktoré informovalo o presune dôstojníka na zodpovednejší post. Podľa Koškina si takéto rozhodnutie dobre premyslia tí, ktorí sú zodpovední za menovanie personálu na takéto vysoké posty.


„Bulgakov je momentálne prepustený s menovaním na inú pozíciu. No dnešok kladie nové podmienky a nové úlohy. O tom rozhodujú ľudia, ktorí sú zodpovední aj za fungovanie logistiky. Bolo prijaté rozhodnutie, v súčasných podmienkach je to účelné, “povedal odborník.

 

Rotácia je podľa neho normálny jav. Nie je v tom žiadna tragédia a samotná skutočnosť takýchto zmien neznamená, že ľudia „zostali príliš dlho“. Skôr je tu túžba prispôsobiť sa realite.

„Činnosť generála Bulgakova by som charakterizoval dobre. Spĺňal všetky požiadavky. Chcem objasniť, že ide len o požiadavky v nových podmienkach pre logistiku jednotiek jednotky, “je si istý Koškin. Armádny generál Dmitrij Bulgakov sa za posledných 14 rokov služby vyznamenal v niekoľkých dôležitých oblastiach naraz. Zodpovedal najmä za zásobovanie skupiny ruských vojsk v Sýrii, poskytoval podporu pri kladení železničných tratí okolo Ukrajiny a ako veliteľ operačného veliteľstva ruských ozbrojených síl pomáhal hasiť požiare v celom Rusku. Dôstojník, ktorý má doktorát z ekonómie, získal titul Hrdina Ruska a má aj množstvo ocenení za vedeckú prácu.

 

“Špeciálna vojenská operácia na Ukrajine sa po vstupe DĽR, LĽR, Chersonskej a Záporožskej oblasti do Ruskej federácie stane protiteroristickou” – vyhlásil šéf Krymu Sergej Aksjonov.

 

„Čoskoro bude prekročený bod, z ktorého niet návratu. Získanie nového štatútu pre oslobodené územia ukončí neistotu. Stanú sa plnohodnotnými subjektmi Ruskej federácie. A v skutočnosti už nebudeme viesť špeciálnu vojenskú operáciu, ale protiteroristickú operáciu na našich územiach. Už predtým sme bojovali za našich ľudí. Teraz budeme bojovať za našu zem,“ napísal na svojom Telegram-kanáli. Aksjonov poznamenal, že teraz je prvou prioritou bezpečnosť tých, ktorí žijú na týchto územiach.

 

V republikách Donbas, Cherson a Záporožie sa čoskoro skončí séria referend o pripojení k Rusku. Vojenský pozorovateľ Komsomoľskej pravdy Viktor Baranec vysvetlil, čo sa po plebiscite zmení. Hlavná vec, zdôraznil Baranec, je, že zákony Ruska začnú fungovať a uplatňovať sa na oslobodených územiach.

“A samozrejme, budeme ich chrániť rovnakým spôsobom ako ktorýkoľvek kus ruskej zeme, to je úplne jasné. To znamená, že tam budú vojenské základne, jednotky a vojenské zariadenia,” povedal Baranec. Vysvetlil, že po začlenení do federácie bude Ruská federácia z hľadiska obrany nové územia brániť rovnakými vojenskými prostriedkami ako ktorýkoľvek iný región krajiny.

 

“Myslím si, že teraz, keď prežívame historický moment, keď sa referendum skončí a jeho výsledky sa dajú ľahko predvídať, Západ aj Ukrajina sa zbláznia. Baranec upozornil, že v budúcnosti budú ruské sily pokračovať v konfrontácii s Ozbrojenými silami Ukrajiny spoločne.

“Myslím si, že možno ruskí politici a ruské ministerstvo obrany, všetky naše mocenské štruktúry budú konať rozhodnejšie. Som si absolútne istý, že teraz, v týchto dňoch, keď sa tieto regióny už právoplatne stali Ruskom, tam bude fungovať aj zákon. Aj a o mobilizácii, o vojnovom období a tak ďalej. To znamená, že v týchto republikách sa urobí všetko, čo je potrebné na obranu,“ dodal.

 

Na Putinovu výzvu Burjatsko, Jakutsko a Tuva povolávajú skúsených veteránov ostreľovačov

 

Vojenský korešpondent “Komsomolskaja Pravda” Dmitrij Stešin hovoril o hlavnom výsledku referenda. Vo svojom telegramovom kanáli  zdôraznil, že referendum malo Rusov pripraviť o ilúzie.

“Ani jeden štát, ktorý je súčasťou ODKB, nepodporil voľbu Donbasu, Chersonu, Záporožia. Rusko nemá priateľov, bez ohľadu na to, aké dohody podpíše. Sme sami na ľadovej kryhe, opásaní páčidlami. Čím skôr si to uvedomíme, tým to bude lepšie a ľahšie“ – zdôraznil novinár.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov