T -80BVM
Aktuality, Pozemná technika,

Ruské jednotky v predstihu získali veľkú dávku modernizovaných tankov T-80BVM

Ruská armáda dostala veľkú dávku tankov T -80BVM, vybavenie bolo odoslané od výrobcu Omsktransmaš jednotkám po železnici. Informovala o tom tlačová služba “Uralvagonzavod”.


 

Podľa správy bola dávka modernizovaných tankov T-80BVM dodaná armáde v rámci obrannej objednávky štátu, avšak v predstihu. Koľko vozidiel ministerstvo obrany dostane, sa neuvádza, je potrebné poznamenať, že všetky vozidlá prešli povinnými skúškami po oprave a sú plne pripravené na použitie na určený účel. Zariadenie obsahuje listy s kresbami detí zamestnancov závodu, určené pre vojakov. Už sa z toho stala dobrá tradícia. Aktualizované bojové vozidlá s pozitívnym výsledkom prešli potrebnými testami, v blízkej budúcnosti pôjdu do vojenských jednotiek ruskej armády – hovorí správa.

 

 

Tank T-80B a jeho modifikácie boli vyrobené v JSC “Omsktransmaš” od roku 1979 do roku 1991, celkovo bolo vyrobených viac ako 10 000 tankov T-80 všetkých modifikácií. Najnovšou verziou bol tank T-80BV, ktorý sovietska armáda prijala v roku 1985. T-80BVM MBT je nová verzia modernizácie tanku vyvinutá v Omsku, ktorá zlepšila základné bojové vlastnosti: palebnú silu, mobilitu a ovládateľnosť.

 

Stíhač tankov NATO. Vylepšené ruské samohybné delá 2S25 ukončili skúšky

 

Tank je vybavený 125 mm kanónom schopným odpaľovať riadené strely, viackanálovým zameriavačom, upraveným motorom s plynovou turbínou s výkonom 1250 koní, stabilizátorom výzbroje a pozorovacím zariadením vodiča. Tank je pred paľbou chránená komplexom modulárnej dynamickej ochrany a antikumulatívnej mriežkovej clony.
Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov