.
Aktuality, Civilná ochrana,

Tréning baklanky priamo z ruského väzenia

Na našom portáli som už písal o baklanke – systéme bitky ruských chuligánov, ktorý je vo svojej podstate veľmi jednoduchý a pre niekoho nesmierne surový a nečestný. Každý ruský vor, chuligán, bandita alebo baklan však dobre pozná fakt, že vo svete však žiaľ nezvíťazia vždy tí dobrí a spravodliví, ak by to tak bolo, tak by sa vyplácalo byť dobrým a spravodlivým, pretože to by bola istá cesta k víťazstvu.


 

Keďže víťazstvo v konfrontácii teda nezávisí od morálnych argumentov, objavuje sa teda pred baklanom a spol. oprávnená otázka: Prečo teda súperovi v konfrontácii uľahčovať situáciu vlastnnou čestnosťou a predvídateľným rytierskym správaním? “Férovka” je pre dobrá akurát pre duchovne nevyvinutých jedincov s plesňou na mozgu. Ak ide baklan do násilnej konfrontácie, tak chce jednoznačne zvíťaziť, spôsob akým dosiahne svoj cieľ je druhoradý, dôležité je víťazstvo.

 

 

 

Kto nechce vstupovať do násilného konfliktu a konfrontácie, pričom si je vedomý svojej prevahy, ten nemusí do konfliktu vstupovať, pretože situáciu kontroluje. Čo však treba urobiť vtedy, keď iniciátorom konfliktu je súper a ten je rozhodnutý konflikt za každú cenu vyhrotiť a ku konfrontácii vedome smeruje?

 

Tu je potrebné v prvom rade zistiť, aký typ mentality má človek vo vzťahu k násilnej konfrontácii, podľa toho sa totiž ďalej odvíja celé jeho správanie.

 

Prvý typ človeka rieši násilnú konfrontáciu ako ovca. Je to človek – obeť, ktorý sa bojí konfrontácie a pokúša sa utiecť. Možno sa mu veľa krát utiecť podarí, nemusí sa mu to však podariť vždy. Ak je človek zatlačený do kúta, tak človek s mentalitou ovce sa vzdáva a stáva sa z neho dobrovoľne obeť. Nemusí však byť stále ovcou, cesta od ovce k šimpanzovi (ďalší typ mentality) je relatívne jednoduchá.

 

Samozrejme je to každého osobná voľba ako bude reagovať, cesta ovce je však baklanovi úplne cudzia. Skutočný baklan aj v prípade keď je jednorukým mrzákom a všetko je proti nemu, tak predstiera navonok strach, aby súpera oklamal, v duchu však kalkuluje ako sa k súperovi priblížiť a vraziť do neho nôž, ktorý nosí v prázdnom rukáve. Nemusí sa to síce podariť, ale neskúsiť to znamená sám zo seba spraviť nulu, ovcu a úplný odpad, ktorý si zaslúži aby po ňom šliapali.

 

Druhý typ má v súvislosti s násilnou konfrontáciou mentalitu šimpanza. Agresívne vstupuje do konfrontácie, predtým si však potrebuje nabudiť adrenalín, preto pred stretom predvádza podobne ako opica rituálne šimpanzie tance. Gestikuluje, vykrikuje hecuje sa, vyzlieka sa do pol pása – klasickým prípadom sú niektorí retardovaní futbaloví chuligáni. Až keď sa dostatočne vyhecujú, prichádza bojová akcia. Tá môže byť surová a drastická – veď aj šimpanzy sa bijú surovo a drasticky, takáto animálna konfrontácia má však veľmi ďaleko od brutálne elegantnej a smrteľne nebezpečnej baklanky.

 

Tretí typ má mentalitu skutočného zoceleného baklana. Ten nedáva súperovi žiadnu šancu, nevystríha ho žiadnym pohybom či gestom. Neexistuje žiadna slovná konfrontácia či hádka pred priamou akciou. Práve naopak, pomalé pohyby a úsmevy sú v baklanke predohrou skutočne jednoduchého, rýchleho a brutálneho útoku, ktorý môže súpera definitívne eliminovať. Že sa môže takýto útok baklana skončiť ťažkým ublížením na zdraví, alebo nebodaj smrťou súpera? To skutočný baklan v danom okamihu plnom priezračnej nenávisti nerieši, takéto morálne a právne otázky sa riešia až neskôr.

 

Skutočná baklanka, záber z kanadského filmu z väzenského prostredia pre mladistvých Dog Pound z roku 2010:

 

Skutočný baklan, (bez ohľadu na svoje skúsenosti) konflikty prioritne nevyhľadáva, ak mu z nich neplynie žiaden zisk. V prípade stretu so skupinou súperov nepovažuje situáciu za tragickú, pretože vie, že skupina nedôveruje vlastným schopnostiam, preto útočí v svorke a len profesionálni bitkári si dokážu útok načasovať tak, že zaútočia naraz v jednom okamihu. Členovia skupiny, ktorá si nedôveruje si to neuvedomujú, ale útočia po jednom a vo väčšine prípadov stačí eliminovať vodcu svorky a útok sa skončí.

 

Charakteristickým znakom skutočného baklana je to, že vždy nosí so sebou zbraň, väčšina baklanov obľubuje nôž. Nôž je totiž veľmi jednoduchá a tichá zbraň, ku ktorej sa človek dokáže dostať aj vo väzení a v bežnom živote neexistuje možnosť zabrániť ľuďom prístup k nožom. Nožom sa uskutočnilo najviac zabití v ľudských dejinách, pretože nože sú vždy dostupné a dajú sa skryte nosiť.

 

Kto sa naučí dobre narábať s nožom (systém bitky s nožom v baklanke je veľmi jednoduchý a dá sa vysvetliť a pochopiť približne za 10 minút, potom musí človek cca 12 techník baklanky neustále precvičovať v dvojici, alebo samostatne tieňovaním), výrazne zvýšil svoju šancu v prípadnej násilnej konfrontácii zvíťaziť. Použitie pištole je síce jednoduchšie, ako použitie noža, stačí totiž len stláčať kohútik, ťažšie sa však možno k pištoli dostať, je hlučná, ľahšie vystopovateľná, smrdí, treba ju čistiť a míňajú sa jej náboje.

 

Baklanská logika bitky s nožom je pritom neúprosne jednoduchá. Ak mám v ruke nôž a súper nôž nemá nôž a ja prehrám, tak som retardované 12 ročné dievčatko. Ak mám v ruke nôž a rovnako má nôž aj súper, situácia sa diametrálne zmenila a takejto bitke je lepšie sa vyhnúť, pretože bitka na nože je veľmi krvavá a má fatálne dôsledky. Ak som ale trénoval bitku s dvoma nožmi (bežný systém väzenskej baklanky) a súper má len jeden nôž a ja s ním bitku prehrám, tak opäť platí, že som retardované 12 ročné dievčatko…… Baklani sú proste rafinovaní, rovnako ako kryštáľový cukor zo Štúrova :-)……

 

Samozrejme v baklanke existuje aj bitka s holými rukami. Kto sa však vie biť s nožmi, tomu sa bitka s holými rukami zdá byť vo väčšine prípadov veľmi jednoduchá a zároveň aj pomalá. Okrem toho trvá dlho, skutočná bitka s nožom trvá cca 3 -5 sekúnd a pokaziť súpera väčšinou trvá dlhšie ako pri noži.

 

Baklanka, systém bitky ruských chuligánov, ktorý sa zrodil vo väzení

 

Na záver dve videá. Najprv veselé video, že nie všetko čo je z ruskej basy je zároveň aj baklanka. Uvedené video netreba brať príliš vážne, viaceré techniky holými rukami proti nožu a sekere, ktoré sú vo videu uvedené nefungujú tak, ako to cvičiaci v drese CSKA Moskva ukázal, poteší však jeho žonglovanie so sekerou, prostné s pištolou sa hodí akurát tak do Matrixu, alebo tupých amerických filmov o Jamesovi Bondovi. Strhy a dorábanie súpera na zemi má však muž v drese CSKA relatívne dobre nacvičené.

 

Video baklanky z ruského väzenia

 

Takisto je vidieť, že s nožmi vedia obaja aktéri z väzenia narábať a nedržia ich ako prasa kosť – aj keď útoky, ktoré robí figurant nie sú skutočnými útokmi a vykonáva ich ako 12 ročné retardované dievčatko (predimenzované pohyby a útoky nožom po jednom údere. Skutočné útoky nožom idú v sérii 3-6 úderov, pohyby sú jednoduché a rýchle v priestore pred hlavou a trupom súpera – väčšinou po slabiny a mechúr), neustále sa menia výšky, uhly a ciele úderov.

 

Video však určite poteší, aj kvôli ruskej angličtine verzie skladby Bon Joviho “Its my life”, ktorú ruský interprét doviedol do dokonalosti a táto skladba je určite lepšia ako originál :-).

 

 

Krjučkov štýl baklanky:

 

Na podstatne vyššej úrovni je video ruského inštruktora V.N. Krjučkova, ktorý je takisto inštruktorom baklanky. Sám však je starým a skúseným vojakom sovietskych špeciálnych síl (niekde píšu že bol v Specnaze, inde že je bývalý výsadkár, alebo z jednotiek MVD), ktorý si baklanku upravil čiastočne podľa vojenských techník. Je to jedno, pretože jeho systém baklanky je skutočne veľmi dobrý. Rozdiel medzi Krjučkovom a mužom v drese CSKA z prvého videa je viac ako zrejmý.

Karol Oravečka

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov