Alexander Lukašenko
Aktuality, Bezpečnosť,

“Krymský most bude ako kvetinka” Lukašenko ostro varoval kyjevský režim – s Putinom sa dohodli na nasadení skupiny vojakov

Rusko a Bielorusko umiestnia spoločné regionálne zoskupenie vojakov. Uviedol to na stretnutí s armádou v Minsku Alexander Lukašenko. Podľa jeho slov sa na tom dohodol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom na stretnutí v Petrohrade 7. októbra.


 

Zoskupenie bude podľa neho nasadené “v súvislosti so zhoršením situácie na západných hraniciach štátu únie”. Základom skupiny bude podľa neho bieloruská armáda, ale jej súčasťou bude aj ruská armáda, ako povedal Lukašenko, oveľa viac ako tisíc ľudí. Kde presne bude toto zoskupenie nasadené, Lukašenko neuviedol.

 

 

Bieloruský líder opäť obvinil Ukrajinu z prípravy útoku na Bielorusko. Proces prípravy takéhoto útoku sa podľa neho „začal“. “Sú tlačení svojimi vlastníkmi, aby rozpútali vojnu proti Bielorusku, aby nás tam vtiahli,” citovala Lukašenka štátna agentúra BelTA. Odvolával sa na niektoré kanály, ktorými údajne z Kyjeva hrozili Minsku „druhým krymským mostom“, na čo Lukašenko odpovedal, že v prípade útoku na Bielorusko po ich odpovedi „bude krymský most vyzerať ako kvetinka“. Znovu tiež obvinil západné krajiny, že „zvažujú možnosti agresie… až po jadrový úder“.

 

„Včera sme boli neoficiálnymi kanálmi varovaní pred útokom na Bielorusko z územia Ukrajiny. Ako bolo uvedené: “Urobíme to tak, že to bude Krymský most-2.” Moja odpoveď bola jednoduchá: „Povedzte prezidentovi Ukrajiny a iným nepríčetným ľuďom, že Krymský most im bude pripadať ako kvetinka, ak sa špinavými rukami dotknú aspoň jedného metra nášho územia,“ povedal Lukašenko.

 

Bieloruská armáda sa nezúčastňuje na vojne Ruska proti Ukrajine, krajina poskytuje svoju dopravnú logistiku a vzdušný priestor pre údery proti Ukrajine. Ruská armáda je umiestnená aj v Bielorusku. Z Lukašenkových slov vyplýva, že ich počet sa môže zvýšiť.

 

Spisovateľ Nikolaj Starikov: Výbuch na Krymskom moste je ďalšou politickou provokáciou Západu

 

Minsk v sobotu obvinil Ukrajinu z prípravy útoku na Bielorusko. 8. októbra bol veľvyslanec Ukrajiny Igor Kizim predvolaný na Ministerstvo zahraničných vecí Bieloruska, kde mu bola odovzdaná diplomatická nóta. Hovorí sa v ňom, že Ukrajina pripravuje útok na území Bieloruska.

 

Ruský prezident včera vo svojom prejave v Bezpečnostnej rade komentoval kroky Ruskej federácie:

“Kyjev sa postavil na roveň najohavnejších teroristických skupín. SBU spáchala už 3 teroristické útoky proti Kurskej jadrovej elektrárni. Ukrajina sa pokúsila podkopať Turecký prúd. Je jednoducho nemožné nechať zločiny kyjevského režimu bez odpovede. Na návrh Ministerstva obrany Ruskej federácie a podľa plánu generálneho štábu bol uskutočnený masívny úder presnými zbraňami dlhého doletu na energetické zariadenia, vojenské velenie a spoje Ukrajiny. V prípade, že budú pokračovať pokusy o teroristické útoky na území Ruskej federácie, reakcie budú tvrdé a budú zodpovedať úrovni ohrozenia.”
Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov