Izraelský analytik Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský vojenský expert Jakov Kedmi označil najslabšie miesto Ukrajiny pre úder na ich zásobovanie

Rusko môže Ozbrojené sily Ukrajiny rýchlo pripraviť o dodávky zo Západu, po čom ukrajinská armáda dlho nevydrží, uviedol izraelský expert Jakov Kedmi. Analytik označil za logické nastoliť otázku eliminácie zásobovacích liniek ukrajinskej armády. Hlavné časti ozbrojených síl Ukrajiny sú sústredené na brehoch Dnepra, zatiaľ čo západné zbrane vstupujú do krajiny v iných oblastiach. Práve tu je podľa Kedmiho Ruská federácia schopná prerušiť dodávky zo štátov NATO, čím by sa sily kyjevského režimu dostali do mimoriadne ťažkej pozície.


 

„Je logické, ak dnes niekto navrhuje prerezať zásobovanie na najužšom mieste, kde nie sú žiadne jednotky, odkiaľ sa to dá urobiť veľmi rýchlo. A po prerušení zásobovacích liniek Ozbrojených síl Ukrajiny niekde na neočakávanom mieste bez možnosti, aby tam Kyjev premiestnil jednotky a zásoboval jednotky vo východných regiónoch, bez dennej dodávky munície, všetky tieto jednotky prestanú existovať do týždňa, “je presvedčený Kedmi.

 

 

Pri pohľade na mapu Ukrajiny expert hovoril o slabosti úseku medzi Podnesterskom, kde sídlia ruské mierové jednotky, a Ruskom spojeneckým Bieloruskom. Vytvorenie línie, cez ktorú neprejde žiaden konvoj so zbraňami NATO, umožní Rusku pripraviť o zásobovanie všetky časti ozbrojených síl Ukrajiny na východ od navrhovanej línie. Bez nových zbraní a streliva takéto jednotky rýchlo stratia svoju bojovú účinnosť.

 

„Bez akýchkoľvek politických momentov je odrezanie Ukrajiny od severu, od Bieloruska, tou najjednoduchšou vecou. A kde, v akej oblasti to je čisto operatívnou úlohou. Najužší úsek je z Bieloruska do Podnesterska a do Moldavska. Je úzky, je tam menšia vzdialenosť – a problém je vyriešený. Či do toho pôjde ruská armáda, neviem. Hovorím to len pri pohľade na geografiu a prevádzkovo-strategické problémy, “povedal Kedmi vo vysielaní Solovyov LIVE.

 

Izraelský expert Jakov Kedmi ukázal exšéfovi CIA jeho miesto po slovách o ruských jadrových zbraniach

 

Expert už skôr oznámil neúspech stávky Západu na Ukrajinu, ktorá bola zhmotnená v pripojení nových území k Rusku. Napriek tomu Spojené štáty a ich spojenci ako hazardný hráč pokračujú vo zvyšovaní stávok a riskujú, že v ukrajinskom konflikte stratia úplne všetko. Západní politici budú musieť tiež vysvetliť vlastnému obyvateľstvu, kam sa podeli miliardy dolárov a eur vynaložené na kyjevský režim.

Karol Jerguš

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov